„Omniva LT“ investuoja virš 40 mln. eurų į siuntų rūšiavimo terminalą Kaune | Kas vyksta Kaune

„Omniva LT“ investuoja virš 40 mln. eurų į siuntų rūšiavimo terminalą Kaune

Terminalo Kauno LEZ rajone preliminari vizualizacija / „Omniva LT“ nuotr.

Didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje valdanti bendrovė „Omniva LT“ į moderniausio Baltijos šalyse siuntų rūšiavimo terminalo statybas Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) bei jame įdiegtą rūšiavimo technologiją investuos daugiau nei 40 mln. Eur.

Kaip rašoma „Omniva LT“ pranešime žiniasklaidai, iki šiol tai – rekordinė „Omniva LT“ investicija per visą veikimo šalyje laikotarpį, taip pat didžiausia visų laikų „Omniva“ grupės, veikiančios Baltijos šalyse, investicija. Statomas terminalas apdoros visas siuntas, bendrovės pristatomas Lietuvoje, bei dalį tarptautinių siuntų, atkeliaujančių ir iškeliaujančių iš visų trijų Baltijos šalių, ir taps centriniu terminalu Lietuvoje.

„Pagrįstai vertindami e. komercijos ir nuo jos neatsiejamo logistikos sektoriaus ateities perspektyvas matome, kad rekordinė investicija yra reikalinga ir savalaikė. Pirmiausia, naujoji rūšiavimo linija padės efektyvinti ir optimizuoti verslo procesus taip dar labiau gerinant teikiamų paslaugų kokybę bei plečiant jų prieinamumą dideliam mūsų klientų ratui.

Siuntų rūšiavimo linijos vizualizacija / „Omniva LT“ nuotr.

Be to, naujasis terminalas taps dar vienu svertu siekiant įtvirtini „Omniva LT“ kaip prioritetinio logistikos partnerio šalyje pozicijas, gerinant darbo sąlygas darbuotojams ir tausojant gamtinius išteklius. Galiausiai, realizuota investicija turės reikšmingos įtakos stiprinant Lietuvos kaip viso Baltijos regiono logistikos centro pozicijas – esame arčiausiai Vakarų valstybių, į ir iš kurių keliauja daugiausia tarptautinių siuntų“, – sako Simonas Bielskis, „Omniva LT“ generalinis direktorius.

Simonas Bielskis / „Omniva LT“ nuotr.

Naujasis „Omniva LT“ siuntų rūšiavimo terminalas iškils Kauno LEZ rajone, 9 ha plote. Numatomas terminalo pastato plotas – 21 tūkst. kv. m., kas yra tolygu trims futbolo stadionams. Realizuojant investiciją, dalis jos skiriama šiuolaikiškoms biuro patalpoms įrengti, kur persikels apie 70 Kaune veikiančių administracijos darbuotojų.

Centrine naujojo terminalo ašimi taps „Equinox Europe“ įmonės gaminama siuntų rūšiavimo linija, į kurią „Omniva LT“ investuoja apie 10 mln. Eur. Tai – moderniausia rūšiavimo linija šiandienos tarptautinėje rinkoje, kuri per parą gali automatiškai išrūšiuoti iki trečdalio milijono siuntų. Bendras siuntų rūšiavimo terminalo pajėgumas sieks iki 15 tūkst. išrūšiuotų siuntų per valandą, naujoji rūšiavimo linija užtikrins, kad įmonėje rūšiuojamos siuntos būtų automatiškai paskirstomos į daugiau nei 700 skirtingų krypčių.

Planuojama, kad rūšiavimo linija skirstys ne tik klientų Lietuvoje, bet ir tarptautines „Omniva“ siuntas, kurios Baltijos šalis pasiekia iš Vakarų Europos, Kinijos ir kitų valstybių. Technologiškai pažangus siuntų rūšiavimo terminalas leis maksimaliai išvengti žmogiškojo faktoriaus klaidų, o siuntos bus pristatomas sparčiau.

Vaidrius Verikas / „Omniva LT“ nuotr.

„Šiandien užimame 28,3 proc. siuntinių rinkos pagal pristatomų siuntinių skaičių, taip pat patenkame į mylimiausių prekės ženklų Baltijos šalyse trejetuką. Nors ekonominėse prognozėse matyti potencialių turbulencijos ženklų, siekiant būti kuo arčiau kliento ir užtikrinti aukščiausios kokybės paslaugas, investicija yra savalaikė, apskaičiuota, pagrįsta, ir, kas svarbiausia, orientuota į ilgalaikius planus bei įsipareigojimus visoms suinteresuotoms pusėms: klientams, darbuotojams, partneriams ir visuomenei.

Atsakingai įvertinę visus galimus šalies ir tarptautinės ekonomikos raidos scenarijus matome, kad investicijos yra būtinos tolesnei „Omniva LT“ ir e. komercijos plėtrai. Kitaip tariant, realizuota investicija atlieps ne tik esamus, bet ir būsimus bendrovės, jos darbuotojų ir klientų poreikius “, – apibendrina Vaidrius Verikas, „Omniva LT“ finansų direktorius.

Naujojo terminalo su automatizuota siuntų rūšiavimo linija statybų pabaiga numatoma 2024-ųjų m. pirmą ketvirtį. Terminalo statybos planuojamos įvertinus tolesnės plėtros potencialą, sudarant galimybę terminalo plotą ateityje dar padidinti iki 50 proc.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA