Nauja COVID-19 banga: ekspertai ragina skiepytis | Kas vyksta Kaune

Nauja COVID-19 banga: ekspertai ragina skiepytis

BNS 2022/07/04 17:50
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kylant naujai koronaviruso bangai, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) ekspertai ragina gyventojus skiepytis nuo COVID-19 tiek pirmosiomis, tiek sustiprinančiąja doze.

NVCS pirmadienį įspėjo, kad per praėjusią savaitę šalyje registruota vidutiniškai po 400 naujų susirgimų COVID-19 per dieną, o dviejų savaičių užsikrėtimų skaičius, tenkantis 100 tūkst. gyventojų, beveik pasiekė 150 atvejų.

„Tad ruoštis turime nedelsiant. Skaičiai tikrai nemaži, todėl džiaugiuosi, kurie supranta skiepų naudą ir raginu gyventojus būti sąmoningais, pasinaudoti galimybe bei neatidėlioti savo planų pasiskiepyti“, – pažymi laikinai NVSC vadovaujanti Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Giedrė Aleksienė.

NVSC specialistai ragina sekti specialistų skelbiamas rekomendacijas, įsiklausyti į medikų nuomonę ir priimti tinkamą sprendimą dėl skiepijimosi: tie, kurie dar nėra pasiskiepiję – pradėtų skiepijimo kursą, jau turintys skiepus pagal pirminę skiepijimo schemą – pasiskiepytų sustiprinančiąja doze.

Šiuo metu visi gyventojai nuo penkerių metų gali skiepytis pagal pirminę skiepijimo schemą, o 12 metų ir vyresni gali gauti sustiprinančiąją vakcinos dozę. Dėl skiepijimo reikia kreiptis ir konsultuotis su savo šeimos gydytoju.

NVSC tai pat primena, kad pasiskiepyti ketvirtąja COVID-19 vakcinos doze jau gali lėtinėmis imunitetą silpninančiomis ligomis sergantys ar sutrikdytą imunitetą turintys pilnamečiai.

Pajutus ligos simptomus, primenama rekomendacija nesilankyti viešose vietose, dėvėti medicinines kaukes viešose vietose, viešajame transporte, ypač rytinio ir vakarinio žmonių susibūrimo piko metu, uždarose patalpose laikytis saugaus dviejų metrų atstumo, dažnai plauti rankas, vėdinti patalpas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA