Žaibiška Kauno rajono paramedikų reakcija: atvykę per tris minutes, šoko į tvenkinį | Kas vyksta Kaune

Žaibiška Kauno rajono paramedikų reakcija: atvykę per tris minutes, šoko į tvenkinį

/ Kauno rajono GMPS „Facebook“ nuotr.

Kauno rajono GMPS pasidalijo didvyriška istorija, kurioje sudalyvavo paramedikai. Jų darbas rizikingas, o kiekviena situacija reikalauja žaibiškos reakcijos ir tinkamų sprendimų, jog į bėdą patekę gyventojai sulauktų tinkamos pagalbos.

„Toks buvo ir šis karštas liepos rytas mūsų komandai Tadui ir Karoliui: „Gavome kvietimą prie tvenkinio, kur galimai nuskendo žmogus. Skubiai vykstam, greitis, švyturėliai, minčių dėliojimas ir susitarimas, kas ką darys. Kvietimo vietą pasiekėm per 3 minutes. Pamatytas vaizdas nuteikė ryžtingai: tvenkinys, apaugęs žolėmis, nors per karščius mėgstamas vietinių gyventojų. Ant kranto keletas pasimetusių žmonių, kažkas atsinešė virvę… Mums nieko kito neliko, kaip tik šokti į vandenį, nes tvenkinyje matėm skęstantį, į šauksmą nereaguojantį, žmogų“, – apie gautą iškvietimą ir pirminį pamatytą vaizdą nupasakojo savo „Facebook“ paskyroje.

/ Kauno rajono GMPS „Facebook“ nuotr.

„Tadas: „Trumpai aptarėme veiksmus, tada Karolis žaibo greičiu nusivilko viršutinius rūbus ir šoko gelbėti.“ Karolis: „Tvenkinys gilus, dugno nesiekiau, per keletą sekundžių priplaukiau prie nukentėjusiojo. Tada teko viena ranka irtis link kranto, kita – nukentėjusįjį už rankos partempti apie 8 metrus. Tadas įbrido į vandenį ir padėjo ištempti nukentėjusįjį iš vandens. Akimirksniu pradėjome intensyvius gaivinimo veiksmus. Mūsų „slengu“: „monitorius, vena, deguonis“. Įvertinus kritinę būklę, atsiurbus vandenį pacientas buvo gaivinamas, atsirado pulsas. Į pagalbą atvykęs reanimobilis perėmė pacientą ir jį išgabeno į skubios pagalbos skyrių…“, – apie gelbėjimo operaciją pasakojo istorijos herojai.

Paramedikai Karolis ir Tadas / Kauno rajono GMPS „Facebook“ nuotr.

„Adrenalinas, gera emocija, kad savo darbą padarėme geriausiai, kaip galime. Išvykome palikdami viltį, kad viskas bus gerai… Tai tokia ta GMP gelbėtojų vasara… Būkit saugūs, atsargūs, žinokit, kaip elgtis netikėtose situacijose… Rūbai, batai dar džiūsta, o mes tęsiam savo budėjimą“, – istoriją užbaigė jie.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA