Pravieniškių pataisos namų pareigūnas atsidūrė teisiamųjų suole | Kas vyksta Kaune

Pravieniškių pataisos namų pareigūnas atsidūrė teisiamųjų suole

delfi.lt 2022/07/04 21:18
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno apygardos prokuratūra su kaltinamuoju aktu teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Pravieniškių pataisos namų pareigūnas G. U. kaltinamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, pranešė prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2021 rugpjūčio mėnesį Pravieniškių pataisos namuose pareigūnai pastebėjo, kad vienas nuteistasis kitam perdavė paketą, kuriame, įtariama, buvo psichotropinės medžiagos. Tyrimo duomenimis, paketą perdavęs nuteistasis priešinosi pareigūnams.

Pravieniškių pataisos namų Saugumo valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas G. U. kaltinamas, kad po to, kai iš nuteistojo buvo paimtas paketas su galimai psichotropine medžiaga,jam pavaldiems pareigūnams paketą liepė palikti tarnybinėse patalpose ir dėl šio įvykio nepildyti jokių būtinų tarnybinių dokumentų. Įtariama, kad piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, siekdamas nuslėpti galimai nuteistųjų padarytą sunkų nusikaltimą, šio įvykio pats taip pat nefiksavo ir netrukus tyčia šiuos galimus įkalčius sunaikino.

Kaltinamajame akte konstatuojama, kad tokiais veiksmais kaltinamasis G. U. padėjo nuteistiesiems išvengti teisinės atsakomybės už padarytą nusižengimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis bei jų platinimo pataisos įstaigoje.

Dėl šių neteisėtų veiksmų G. U. pareikšti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo pagal Baudžiamojo kodekso 228 straipsnio 2 dalį. Už šią veiką numatytas laisvės atėmimas iki septynerių metų. Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA