Auksiniame laivyne vietą iškovojęs G. Volungevičiūtės-Scheidt sūnus tęs kovą dėl medalių | Kas vyksta Kaune

Auksiniame laivyne vietą iškovojęs G. Volungevičiūtės-Scheidt sūnus tęs kovą dėl medalių

Lietuvos „Optimist“ rinktinė - Erikas Scheidt ir Augustas Buividas / LBS nuotr.

Po trijų dienų intensyvios kovos tarp kone 300 konkurentų iš 61 pasaulio valstybės vos 12 metų turintis olimpinės vicečempionės Gintarės Volungevičiūtės Scheidt sūnus Erikas Scheidt Pasaulio „Optimist“ čempionate užima antrąją poziciją ir, iškovojęs vietą auksiniame laivyne, tęs kovą dėl Pasaulio čempionato medalių.

Nuo pat pirmųjų dienų jaunajam Lietuvos atstovui teko susidurti su daug sportinės, psichologinės ištvermės reikalaujančiais iššūkiais. Pirmąsias tris lenktynes puikiai buriavęs buriuotojas ketvirtosiose lenktynėse gavo UFD baudos vėliavėlę, reiškiančią, kad keliomis sekundės dalimis per anksti kirto starto liniją ir tų lenktynių rezultatas jam nebus įskaitomas.

Kaip rašoma Lietuvos buriuotojų sąjungos pranešime žiniasklaidai, ši nesėkmė galėjo stumtelėti E. Scheidt rezultatų lentelėje žemyn, tačiau vienas blogiausias rezultatas iš 12 suplanuotų kiekvienam sportininkui yra neįskaitomas, tad puikiai (pirmoje pozicijoje) finišavęs penktose ir šeštose lenktynėse, E. Scheidt išsilaikė tarp lyderių ir į finalines lenktynes žengia auksiniame laivyne (ketvirtadalis sportininkų, užimančių aukščiausias pozicijas) užimdamas antrąją poziciją.

„Šiandien Erikui tikrai buvo gera diena – priėmė labai gerus sprendimus distancijoje, puikiai nuspėjo vėjo pasisukimus, rinkosi teisingą distancijos pusę, laimėjo abi lenktynes. Liūdna tik, kad dabar turi startuoti visad vėluodamas kelias sekundes – turim bet kokia kaina vengti gauti dar vieną išankstinio starto vėliavėlę, nes ji jau nebebus atmetama.

Tai reiškia, kad vėliau tas sekundes reikia susigrąžinti distancijoje – atgauti tuos du tris prarastus metrus, pasivyti konkurentus ir juos aplenkti. Turint minty, kad čia susirinko pasaulio geriausi – tai tikrai sunku, tačiau šiandien Erikas buvo tikrai greitas“, – po finišo komentavo G. Volungevičiūtė Scheidt.

Pasak jos, patekus į auksinį laivyną, kur jau susirungs per šias dienas didžiausią pranašumą parodę sportininkai, užduotis dar labiau pasunkės – Erikui ir toliau reikės vengti išankstinio starto, agresyvesnės kovos prie starto, geltonos baudos vėliavėles ar protesto situacijų, nes jis nebegali gauti dar vienos diskvalifikacijos, kuri stipriai pablogintų poziciją rezultatų lentelėje.

„Dauguma lyderių kol kas atmetimą išnaudojo ant ne tokių ir prastų pozicijų, jie dar gali sau leisti turėti išankstinį startą, kuris bus atmestas ir jų pozicija bendroje įskaitoje taip stipriai nenukentės. Mes sau to leisti negalim, tad bus tikrai labai sunku.

Tačiau yra kaip yra. Šiandien tiesiog labai džiaugiamės antra turima vieta, Erikas atsigavo, nes po gauto UFD buvo tikrai nuliūdęs ir supykęs“, – apie laukiančius iššūkius pasakoja G. Volungevičiūtė Scheidt.

Tikslus ir geras startas – vienas didžiausių iššūkių dideliame konkurencingame laivyne. Yra itin svarbu nepavėluoti, kad būtum konkurencingas distancijoje, bet drauge turi visada labai aiškiai jausti plika akimi nematomą starto liniją, kad pasidavus kovos įkarščiui nesustartuotum per anksti.

Kitas Lietuvos atstovas Augustas Buividas užima 198 poziciją. Šiek tiek mažiau patirties turintis jaunasis sportininkas taip pat džiaugiasi pasiekęs savo tikslą ir itin konkurencingame pasaulio čempionate patekęs į bronzinį laivyną.

Liepos 2-3 Lietuvos atstovai turės dvi poilsio dienas, kol kitų valstybių komandos varžysis komandiniame Pasaulio „Optimist“ čempionate, kuriame startuoja tos valstybės, kurių komandas sudaro bent 4 sportininkai. Prie individualaus Pasaulio čempionato kovų jaunieji buriuotojai sugrįš liepos 4 d. ir kovą tęs iki liepos 6 d. Per tas likusias dienas planuojama įvykdyti dar 6 lenktynes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA