Prie greičio radaro Nuokalnės gatvėje susidūrė du automobiliai | Kas vyksta Kaune

Prie greičio radaro Nuokalnės gatvėje susidūrė du automobiliai papildyta

Šeštadienio popietę Nuokalnės gatvėje įvyko avarija, kurios, anot apie susidūrimą pranešusio kauniečio, buvo galima išvengti.

„Nuokalnės g. prie radaro. Kam taip stabdžius minkyt prieš radarą? Važiuotų leistinu greičiu, tai tokių avarijų nebūtų“, – svarstė susidūrusius automobilius užfiksavęs vairuotojas.

Portalui „Kas vyksta Kaune“ Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budintis pareigūnas nurodė, kad pranešimas apie avariją buvo gautas 13.18 val. Daugiau detalių apie eismo įvykį jis pateikti negalėjo, mat vietoje dirbantys policijos pareigūnai vis dar aiškinasi situaciją.

Tačiau, kaip matyti iš vaizdo įrašo, avarija įvyko tarp „Mazda“ ir „Hyundai“ markių automobilių. Pastarasis priklauso vairavimo mokyklai.

Papildyta liepos 4 d., 18.24 val.

Su „Kas vyksta Kaune“ pirmadienio popietę susisiekė keleivis (vardas ir pavardė redakcijai žinomi), važiavęs „Hyundai“ automobiliu, gavusiu smūgį į galą. Pasak vyro, „Hyundai“ įvykio metu neatliko mokomosios paskirties, už vairo sėdėjo žmogus su vairuotojo pažymėjimu, važiuota asmeniniais reikalais. Automobilis privataus asmens, neregistruotas kaip mokomasis, tuo metu buvo tik su vairavimo pamokų reklama, o mokomuoju, pašnekovo žodžiais, gali važiuoti daug kas. Maža to, paaiškėjo, jog su eismo įvykiu susijusi trečia transporto priemonė.

„Važiavome leistinu greičiu, prieš mus važiavo kitas mokomasis automobilis, žinomos vairavimo mokyklos „Kia Ceed“. Jie pradėjo ekstremaliai stabdyti, nors nebuvo jokių kliūčių. Mums pavyko sustoti laiku, tuo metu „Mazda“ rėžėsi į galą, nukentėjo jos vairuotojas. Iššokę iš šio automobilio, supanikavę žmonės pradėjo lakstyti po važiuojamąją dalį, mano pareiga juos sugaudyti ir nuraminti. „Kia“ instruktorius tuo metu išlipo, pažiūrėjo, kad jo automobiliui nieko, nusijuokė ir nuvažiavo“, – detales dėstė vyras.

Jo nuomone, kaltininkas formaliai yra „Mazda“ vairuotojas, nesilaikęs atstumo. Autoavarijos dalyvis retoriškai klausė, kodėl vairavimo instruktorius nepadėjo šokiruotam „Mazdos“ ekipažui, nenutraukė pamokos, galiausiai – pasišalino iš įvykio vietos. Pašnekovas pirmine nelaimės priežastimi įvardijo pavojingą pasišalinusio automobilio manevravimą kelyje. Kodėl staigiai stabdė, esą turėtų atsakyti instruktorius ir mokinė – „Hyundai“ visiškai nekaltas, o „Mazda“, su vyro užuojauta, nesilaikė distancijos.

„Prieš „Kia“ nebuvo jokių kliūčių, bet tai tikrai ne konkurento provokacija, o instruktoriaus nekompetencija. Tiesiog nematė, kad paskui važiuoja dar du automobiliai. Instruktorius negali leisti įvykti ekstremaliam stabdymui, tam nėra jokio pateisinimo. Instruktorius pirmiausia turi užtikrinti, kad nesusižalotų eismo dalyviai. Melas, kad instruktorius negali užkardyti ekstremalaus stabdymo“, – savo požiūrį pateikė taip pat vairuoti mokantis eismo įvykio dalyvis.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA