Vasariški atradimai namų interjerui | Kas vyksta Kaune

Vasariški atradimai namų interjerui

Organizatorių nuotr.

Vasara į mūsų namus atneša naują gaivą, naują startą ir lengvumo pojūtį. Jei norisi į namus įsileisti vasaros saulę, tačiau kartu apsisaugoti nuo jos atspindžių ekranuose ir užtikrinti privatumą, net gyvenant pirmame aukšte, kviečiame atrasti funkcionalius ir stilingus langų uždengimus.

Patogu ir praktiška

Roletai – lietuviams jau gerai žinomi ir itin mėgstami langų uždengimai tose namų erdvėse, kurias norisi neapkrauti dieninėmis ir naktinėmis užuolaidomis. Klasikiniai roletai efektyviai užtikrina saulės ir natūralios šviesos valdymą namuose bei apsaugo nuo smalsių praeivių žvilgsnių.

Tuo tarpų roletų diena-naktis patogumą sukuria specialus dvigubas audinys, sudarytas iš tarpusavyje prasikeičiančių šviesesnių (diena) ir tamsesnių (naktis) juostų. Būtent skirtingas šių juostų tankumas leidžia kambarį ne tik pritemdyti, bet ir pilnai užtemdyti ir šią funkciją atliekančios naktinės užuolaidos yra tiesiog nereikalingos.

Visi roletai gali būti valdomi automatiškai – tiesiog distanciniu valdymo pulteliu – arba prijungti prie išmanaus namo valdymo sistemos.

Roletai DIENA-NAKTIS – Roletai KLASIKINIAI / Organizatorių nuotr.

Komfortas ir stilius

„Lietuviai labai praktiški žmonės, tačiau jie turi stiliaus pojūtį ir nori gyventi gražioje aplinkoje“, – patirtimi dalinasi „Dextera” mažmeninės prekybos direktorė Jurgita Andruškevičienė. „Todėl roletų audinių asortimentą mes nuolat papildome naujomis kolekcijomis, kurios suteiktų namams komforto, stiliaus ir tobulo dizaino pojūtį“.

Roletų audiniai / Organizatorių nuotr.

Klientams siūlome daugiau nei kelis šimtus skirtingų raštų, spalvų ir tekstūrų roletų audinių, kelis skirtingus valdymo būdus, skirtingas sistemas.

Klasikiniai roletai, prigludę prie lango / Organizatorių nuotr.
Laisvai kabantys, klasikiniai roletai / Organizatorių nuotr.
Roletai DIENA-NAKTIS / Organizatorių nuotr.

Tikime, kad tik turėdamas galimybę rinktis žmogus gali susikurti norimą namų interjerą, kuriame jam būtų gera gyventi.

Audiniai jūsų namų erdvei

Roletų diena-naktis audiniai itin primena užuolaidas. Yra įprasta diena-naktis kolekcijose matyti tankiau dryžuotus įvairių spalvų audinius. Tačiau „Dextera asortimente yra tokių audinių, kurie savo tekstūra, ir siūlų audimu išsiskiria stambaus audimo faktūromis, medžiagiškumu. Dryžuoti ar su šilko spindesiu siūlai pagyvins jūsų interjero įvaizdį ir sukurs norimą rezultatą.

Roletų diena-naktis audiniai / Organizatorių nuotr.

Tokie audiniai puikiai derės tiek bendrajame kambaryje, tiek jaunuolio, vaiko ar net vonios kambaryje. Interjere derinkite su natūraliais žemės, smėlio, baltais ir pilkais spalvų tonais. Natūralios ramios spalvos, gamtos motyvai ir kokybė – tai, apie ką pirmiausiai pagalvosite pamatę „Dextera roletų audinius.

Roletų diena-naktis audiniai / Organizatorių nuotr.

Nuo prabangių raštų iki natūralius gamtos reiškinius imituojančių tekstūrų – visi ras sau tinkamiausią variantą.

Roletų diena-naktis audiniai / Organizatorių nuotr.

Daugelyje roletų audinių kolekcijose dominuoja žemės, ramūs tonai, kuo puikiausiai tinkantys tiek klasikiniam, tiek ir moderniam interjerui.

Roletų diena-naktis audiniai / Organizatorių nuotr.

Švaros ir ramybės jausmą sukurianti balta, moderniuose interjeruose idealiai deranti švelni akmens pilka, žemiški pilkšvai rusvi ar rudi tonai, griežta juoda – savo namuose tiksiančią spalvą atras kiekvienas.

Roletų audinių kolekcijos yra nuolat papildomos įvairiais atspalviais, todėl „Dextera asortimente rasite unikalių ir išskirtinių audinių, primenančių vyriško kostiumo audinius: eglutę, tvidą, gal todėl jie taip mėgstami dizainerių.

Roletų diena-naktis audiniai / Organizatorių nuotr.

Šiuos audinius lengvai priderinsite ofisuose ir darbo kambariuose, nes tinka šiuo metu vis dar populiariems „betoniniams“ interjerams, kuriuose persipina karozinio metalo, medžio ir grubaus betono detalės, sušvelnintos žalių augalų oaze.

Roletų diena-naktis audiniai / Organizatorių nuotr.

Natūralumas, tikrumas, formų išbaigtumas, nieko nereikalingo – taip kuriami žmogui tarnaujantys interjerai.

Roletų diena-naktis audiniai / Organizatorių nuotr.

Nebijokite keisti namų interjerą, kad ir mažais žingsneliais. Nustebsite, kiek daug pokyčių gali įnešti vienas tinkamai parinktas audinys!

Kaip tinkamai valyti roletus?

Vos stipriau pašvietus saulei norisi tvarkyti ir gražinti savo aplinką, kurti jaukumą. Juk generalinį namų švarinimą dažniausiai darome šiltuoju metų laiku. Į ką atkreipti dėmesį kasdienėje veikloje, kad išsaugotume roletų funkcionalumą ir estetinę išvaizdą? Kaip kokybiškai išvalyti audinius, nepakenkiant jų spalvai bei mechanizmams? Kokias priemones naudoti, ar pasikliauti švaros specialistais, ar imtis darbo patiems?

Įprastam valymui pakanka naudoti švarią, tik distiliuotu vandeniu sudrėkintą dulkių šluostę (jei audinys nėra dengtas aliuminiu, perleksu ar kita šviesą atspindinčia medžiaga). Negalima naudoti jokių rūgštinių, šarminių ir kitų cheminių valymo priemonių. Valant reikėtų vengti roletų audinio permirkimo – vandens lašelių susidarymo valomos medžiagos paviršiuje.

Labai svarbu atsiminti, jog audinio jokiu būdu negalima stipriai trinti, skalbti, glamžyti valant ir daryti kitų agresyvių veiksmų, kurie gali lemti roletų savybių ir geros išvaizdos praradimą. Taip pat negalima audinio lyginti. Išvalius roletų audinys turėtų būti išvyniotas, kad visiškai išdžiūtų ir nesusiglamžytų. Žinant šiuos pagrindinius roletų valymo principus, jų priežiūra tampa išties nesudėtinga.

PATARIMAI į ką atkreipti dėmesį renkantis roletus

Tiek į namus atvykstantys „Dextera konsultantai, tiek salonų darbuotojai, tiek dizaineriai, stengiasi jums padėti rūpintis namų grožiu, nes būtent čia jūs leidžiate širdžiai malonų laiką. Todėl renkantis roletus, stengiamės atkreipti jūsų dėmesį ne tik į audinio grožį, bet ir keletą kitų svarbių detalių.

1. Natūrali dienos šviesa. Daug šviesos ir kuo daugiau! Klientams visuomet patariame, kad renkantis langų uždengimus, svarbiausia yra blokuoti tiesioginius saulės spindulius, kartu užtikrinant kuo didesnį natūralios dienos šviesos srautą. Juk šviesa – energijos ir gyvybės šaltinis, atnešantis giedrą, optimizmą, o kartu ir emocinę sveikatą.

Natūrali dienos šviesa / Organizatorių nuotr.

Roletų funkcionalumas leidžia atliepti šiuos poreikius, pavyzdžiui prislopinti pernelyg didelę kaitrą, kai to reikia, ir neuždengti dienos šviesos, kuri privalo patekti pro langus. Tinkamai parinktas produktas tuomet tarnauja ir iš praktiškosios pusės, ne tik kaip graži namų interjero detalė.

2. Tinkamai parinktas gaminys. Gal skambės keistai, bet patys geriausi roletai yra tie, kurių jūs nepastebite, kurie jums netrukdo, yra patogūs naudojant ir negadina nuotaikos. Todėl nebijokite pasitikėti specialistu ir klausti tai, kas jums rūpi. Roletų yra skirtingų tipų ir su skirtingais valdymo būdais, įsigilinti į technines subtilybes gali pritrūkti ir laiko, ir noro.

O šį darbą dirbantys žmonės turi sukaupę didelę patirtį, todėl tarpusavio pasitikėjimas ir įsiklausymas parenkant roletus jūsų namams leis išspręsti ne tik grožio, bet praktiškumo bei patogumo klausimus.

Tinkamai parinktas gaminys ir spalva / Organizatorių nuotr.

3. Spalva. Atkreipkite dėmesį į labai paprastą detalę – audinio spalva gali atspindėti saulės spindulius, kaip pavyzdžiui visi baltos spalvos atspalviai ir kitos šviesios spalvos, arba „sugerti“ saulę kaip tamsios audinių spalvos. Norint, kad šviesa nesustotų, o sklistų jūsų kambaryje, reikėtų vengti itin didelių tamsių spalvų plotų, ypač jei tai kambario patalpa yra nedidelė, o tamsias spalvas palikti atskiroms interjero detalėms, akcentams.

„Dextera kviečia naudotis vasariškomis nuolaidomis ir sutaupyti įsigyjant norimą gaminį!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA