Kauno „Akropolyje“ atidaryta pirmoji Lietuvoje ukrainietiškos produkcijos prekyvietė | Kas vyksta Kaune

Kauno „Akropolyje“ atidaryta pirmoji Lietuvoje ukrainietiškos produkcijos prekyvietė

Kauno „Akropolyje“ atidaryta pirmoji Lietuvoje ukrainietiškos produkcijos prekyvietė / E. Kinaičio nuotr.

Lietuvos gyventojai ir verslai sugalvoja vis naujų ukrainiečių palaikymo būdų. Vienas pavyzdžių – Kauno „Akropolyje“ atidaryta pirmoji Lietuvoje ukrainietiškų prekių salelė, kuri įsikūrė prekybos centro pirmajame aukšte, šalia Griunvaldo įėjimo. Prekybos salelė padės ukrainietiškai produkcijai ir prekės ženklams lengviau pasiekti Lietuvos vartotojus. Be to, dešimtadalis prekybos salelės pelno bus skiriama Ukrainos žmonėms paremti.

Prekybos salelėje bus galima rasti išskirtinai ukrainietiškų žaislų, suvenyrų, higienos prekių ir maisto produktų. Visi salelės darbuotojai – prieglobstį nuo karo Lietuvoje radę Ukrainos gyventojai.

„Su ukrainiečių verslais ir prekės ženklais bendradarbiaujame nuo pat 2014 metų, kai Ukrainoje prasidėjo pirmieji kariniai veiksmai, nors ir ne tokio masto, kaip dabar. Ukrainoje sutikome pozityvius, darbščius ir sąžiningus žmones, atradome daug kokybiškos produkcijos konkurencingomis kainomis. Ne vienerių metų įdirbis suteikia galimybę padėti ukrainietiškai produkcijai pasiekti Lietuvos vartotojus ir tokiu būdu prisidėti prie pagalbos užpultos šalies ekonomikai ir žmonėms“, – sako prekybos salelę atidariusios bendrovės „Munava“ vadovas Arūnas Samochinas.

Kauno „Akropolyje“ atidaryta pirmoji Lietuvoje ukrainietiškos produkcijos prekyvietė / E. Kinaičio nuotr.

Anot A. Samochino, be to, kad tokia prekybos vieta padės ukrainiečių verslams lengviau žengti į Lietuvos rinką, ji taps dar viena platforma piniginei paramai rinkti. Bendrovė yra įkūrusi specialų paramos ukrainiečiams fondą, į kurį bus pervedama 10 proc. nuo prekybos salelės uždirbto pelno.

„Pagalba karo sekinamai Ukrainai ir jos žmonės tapo svarbia prekybos centro socialinės atsakomybės kryptimi, kurią nuolat papildome naujomis iniciatyvomis. Į jas ypač palankiai reaguoja ir lankytojai, kurie aktyviai prisideda prie pagalbos Ukraina, dalyvaudami renginiuose, aukodami, ar tiesiog apsipirkdami“, – sako Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Dar vienas Ukrainos palaikymo simbolių – iki liepos 31 dienos Kauno „Akropolyje“ demonstruojama įspūdinga dailininko Simono Eismonto iš tūkstančio mėlynų ir geltonų origami gervių sukurta instaliacija „Laisvės sparnai“.

Prekybos centras taip pat bendradarbiauja su ginkluotą Ukrainos pasipriešinimą remiančia organizacija „Blue/Yellow“. Kauno „Akropolyje“ ne kartą buvo renkama ir ukrainiečiams skirta humanitarinė parama. Įvairias paramos akcijas vykdo ir prekybos centro nuomininkai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA