Informacija apie nelegalų verslą Kaune pasitvirtino: konfiskuoti dideli kiekiai alkoholio ir tabako | Kas vyksta Kaune

Informacija apie nelegalų verslą Kaune pasitvirtino: konfiskuoti dideli kiekiai alkoholio ir tabako

Kratų metu rasti neteisėti alkoholio bei tabako gaminiai / Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai dvejus pastaruosius pirmadienius aptiko itin didelius kiekius nelegalaus alkoholio ir tabako gaminių, kurie taip ir nepateks į šešėlinę rinką.

Kaip nurodo Kauno apskr. VPK, birželio 27 d. Kaune policijos pareigūnams gavus duomenų apie galimai neteisėtai vykdomą prekybą alkoholiniais gėrimais ir atlikus 5 kratas, jų rezultatai buvo iškalbingi.

Kratų metu rasta ir paimta beveik 8000 litrų, 18 skirtingų rūšių alkoholinių gėrimų, kurie nebuvo pažymėti Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka. Atlikus kratas, laikinai sulaikytas Kauno miesto 45-erių metų gyventojas. Kol kas neteisėtai laikyto alkoholio vertė nėra nustatyta.

Šiek tiek anksčiau, birželio 20 d., Jonavoje ir Kaune atlikus penkias kratas rastas ir paimtas didelis kiekis neteisėtai laikomų tabako gaminių – 29 060 cigarečių pakelių („NZ Gold“ ir „Minsk Capital“), kurie yra paženklinti Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Dalis cigarečių buvo paslėptos kompozicinėse aliuminio plokštėse. Atlikus kratas, laikinai sulaikyti du jonaviečiai (55-erių metų ir 54-erių metų) bei 57-erių metų kaunietis.

Neteisėtai laikomų tabako gaminių vertė siekia apie 106 tūkst. eurų.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai dėl šių įvykių atlieka du ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 1992 str. 2 d. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA