Penktoji Aludarių dienos šventė Kaune: ant scenos lips ir M. Mikutavičius | Kas vyksta Kaune

Penktoji Aludarių dienos šventė Kaune: ant scenos lips ir M. Mikutavičius

/ Organizatorių nuotr.

Liepos 22-ąją į Kauną sugrįžta jau tradicija tapusi, penktuosius metus „Volfas Engelman“ komandos organizuojama Aludarių dienos šventė, kuri turėtų tapti didžiausiu nemokamu vasaros festivaliu. Į naują, tačiau autentišką aludarystės dvasią išsaugojusią vietą persikelsiantis vienos dienos festivalis kvies ne tik atrasti naujus skonius, bet ir linksmintis kartu su ryškiausiomis Lietuvos muzikos žvaigždėmis: Marijonu Mikutavičiumi, DJ Jovani, grupe „Sisters on Wire“.

Atgimstantis aludarystės kvartalas

„Labai džiaugiamės, jog per penkerius metus, kai organizuojame šią šventę, vartojimo kultūra Lietuvoje pakito pastebimai. Atsirado degustavimo ir atsakingo vartojimo tradicijos, siekis suprasti gamybos procesus, noras atrasti naujus skonius bei jų derinius. Džiaugiamės būdami to dalimi. Jau dešimtmetį augame patys, plečiame eksporto šalių geografiją, kuriame vis naujus produktus. Didėja ir bravoro indėlis į kultūrinį gyvenimą. Neseniai įgyvendinome mini daryklos plėtrą, savo studijoje sulaukiame vis daugiau žmonių, besidominčių aludaryste. Jubiliejinis Aludarių dienos minėjimas bus puiki proga atsigręžti ir įvertinti nueitą kelią“, – sakė „Volfas Engelman“ rinkodaros vadovas Mantas Matukaitis.

Kasmet „Volfas Engelman“ organizuojamoje Aludarių dienos šventėje apsilankančių kauniečių bei miesto svečių lauks naujiena – pasikeitusi festivalio vieta. Šiais metais pramogos persikels į vos pavasarį duris atvėrusios firminės „Volfas Engelman“ parduotuvės vidinį kiemą, kur, pasak gamintojo, svečių lauks malonūs pokyčiai.

„Planuojame, jog šiemet Aludarių dienos programa pritrauks per 10 tūkst. svečių, o visus juos pakviesime į ką tik atnaujintos mūsų firminės parduotuvės kiemą. Čia sukursime ne tik daugiau vietos pramogoms, bet ir kartu atsigręšime į XIX ir XX amžių sandūroje šioje teritorijoje gyvavusį aludarystės kvartalą. Ši šventė taps iki šiol didžiausiu renginiu atgimstančio autentiško kvartalo populiarinimui“, – sakė M. Matukaitis.

Aludarių diena / I. Gaižausko nuotr.

Nauji skoniai ir kokybiškos degustacijos

Firminės „Volfas Engelman“ parduotuvės kieme Aludarių dieną įsikurs daugybė skirtingų pramogų ir maisto vagonėlių, staleliai degustacijoms ir pasisėdėjimams, renginio scena ir didelė erdvė linksmybėms.

„Kaip įprasta, renginį pradėsime pagerbdami visus aludarius ir atidarydami simbolinę, specialiai Aludarių dienai skirtą „Volfas Engelman“ gėrimo statinaitę. Tiesa, iš viso renginio dalyviams pristatysime keturis naujus mūsų studijoje gimusius skonius, kuriuos jie turės galimybę išbandyti pirmieji. Na, o kad netrūktų puikių skonių, mūsų firminės parduotuvės kiemelyje renginio dieną įsikurs ir daugybė skirtingų maisto vagonėlių, siūlančių dešimtis skirtingų užkandžių bei patiekalų“, – sakė „Volfas Engelman“ Aludarystės kompetencijų centro koordinatorė Audronė Saulėnienė.

„Volfas Engelman“ komanda visus norinčius pakvies ir į edukacinę, virtualią ekskursiją po degustacijoms skirtą studiją, daryklą ir kitas gamybines bei reprezentacines bendrovės erdves.

Šalia įsikūrusioje firminėje parduotuvėje bus galima įsigyti ne tik keliasdešimt skirtingų rūšių „Volfas Engelman“ gėrimų, bet ir įvairios atributikos bei suvenyrų.

Aludarių diena / I. Gaižausko nuotr.

Scenoje – M. Mikutavičius, Jovani bei „Sisters on Wire“ 

Greta kitų pramogų, edukacijų ir degustacijų, vakaro programoje netruks ir ryškių muzikinių pasirodymų. Šventinę nuotaiką kurs populiarus didžėjus Jonas Nainys-Jovani bei grupė „Sisters on Wire“, o pagrindiniu vakaro akcentu taps Marijono Mikutavičiaus gyvo garso koncertas.

Aludarių dienos renginys – nemokamas. Programą planuojama pradėti liepos 22 d., penktadienį, 17 val., adresu M. K. Čiurlionio g. 5, Kaunas.

Daugiau informacijos bei programos detalių kauniečius bei miesto svečius pasieks artėjant renginiui. Naujienas galima sekti ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA