Įsigalios nauji reikalavimai sidro gamintojams ir prekybininkams | Kas vyksta Kaune

Įsigalios nauji reikalavimai sidro gamintojams ir prekybininkams

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Augant nealkoholinių sidrų paklausai, atnaujintas sidrų apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo reglamentas. Nauja jo redakcija įsigalios lapkričio 1 d. Gamintojams ir prekybininkams prisitaikyti prie naujų reikalavimų numatytas pereinamasis laikotarpis iki 2023 m. liepos 31 d.

Reikalavimai sidro gamybai atnaujinti atsižvelgiant į technologinių naujovių plėtrą, rinkos pokyčius bei kitų Europos Sąjungos valstybių narių patirtį. Kadangi pastaraisiais metais auga nealkoholinių sidrų paklausa, reglamento pakeitimai susiję su galimybe gamintojams gaminti tokius gėrimus, praneša Žemės ūkio ministerija.

Reglamentas papildomas naujomis gėrimo kategorijomis: natūralus sidras, natūralus kriaušių sidras (sidras be pridėtinio cukraus ir (ar) jų sirupų, geriamojo vandens, kvapiųjų medžiagų ar maisto priedų ir kurio tūrinė etilo alkoholio koncentracija ne mažesnė kaip 4,5 proc.).
Siekiant apsaugoti vartotojų interesus, nustatytas naujas rodiklis – sulčių kiekis galutiniame produkte. Sidre vaisių sultys turi sudaryti ne mažiau kaip 20 tūrio proc. Iki šiol tai nebuvo reglamentuota.

Jeigu prekės pavadinime nurodoma sidrų rūšis pagal cukraus kiekį, jo kiekiai turi atitikti reglamente nurodytus dydžius (sausas – ne daugiau kaip 10 g/l; pusiau sausas – 11 – 35 g/l; pusiau saldus – 36 – 50 g/l; saldus – 51 – 80 g/l).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA