Gyvybės langelyje Kaune rastas 10 parų naujagimis | Kas vyksta Kaune

Gyvybės langelyje Kaune rastas 10 parų naujagimis paaiškėjo daugiau detalių apie kūdikį

BNS / Ingrida Steniulienė 2022/06/28 08:13
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kaune, ligoninėje esančiame gyvybės langelyje, pirmadienį rastas paliktas 10 parų naujagimis.

Kaip skelbia Policijos departamentas, apie 14 val. 38 min. Miško gatvėje esančioje ligoninėje rastas paliktas birželio 17 dieną gimęs vyriškos lyties naujagimis.

Miško gatvėje yra įsikūrę Lietuvos sveikatos mokslo universiteto Kauno ligoninės akušerijos ir ginekologijos klinikos Krikščioniškieji gimdymo namai.

„Jis yra ligoninės Naujagimių skyriuje, vaiko teisių tarnyba spręs jo likimą, dabar tikrinama jo sveikata“, – BNS sakė ligoninės atstovė Jūratė Kuzmickaitė.

Mažylis buvo sąmoningas, svėrė daugiau nei 3,5 kilogramo, su skiepų žyme, ant naujagimio kairės rankos buvo apyrankėlė su gimimo data, todėl manoma, kad jis pagimdytas kol kas neidentifikuotoje ligoninėje.

„Rasta ir sauskelnių pakuotė, labai tvarkingai ir gražiai vaikas buvo aprengtas“, – teigė J. Kuzmickaitė.

Mama per tris mėnesius mėnesius gali bandyti susigrąžinti kūdikį.

Surinkta medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso 163 straipsnį, numatantį atsakomybę už piktnaudžiavimą tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis ar pareigomis.

Pasak policijos, surinkus medžiagą dėl įvykio siekiama įsitikinti, kad kūdikis į Gyvybės langelį pristatytas prižiūrėtas ir jam nebuvo iškilęs pavojus. Už naujagimio palikimą gyvybės langelyje atsakomybė nėra taikoma.

2009 metų lapkričio mėnesį Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namuose atidarytas pirmasis Lietuvoje Gyvybės langelis. Tai speciali patalpa, į kurią įdėjus naujagimį, budintį personalą pasiekia signalas ir auklėtojos skubiai pasirūpina vaiku, kuriuo negali ar nenori rūpintis pati mama.

Šiuo metu Gyvybės langeliai Lietuvoje veikia maždaug dešimtyje įstaigų įvairiuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje, Panevėžyje, Marijampolėje, Tauragėje, Jonavoje, Alytuje.

Birželį Vilniuje, Žolyno gatvėje esančiame gyvybės langelyje, buvo rastas paliktas 2-3 parų vyriškos lyties naujagimis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA