Unikali paroda: perkantiems eksponatus – apartamentai dovanų | Kas vyksta Kaune

Unikali paroda: perkantiems eksponatus – apartamentai dovanų

Organizatorių nuotr.

Kauno „Akropolyje“ atidaryta analogų Lietuvoje neturinti kūrybinio fotografo Ado Vasiliausko fotografijų paroda „Kaunorama“. Išskirtinės ne tik nuotraukos, vaizduojančios įspūdingą Kauno panoramą, bet ir parodos formatas: nusprendę įsigyti eksponatus, pirkėjai kartu su jais gaus apartamentus, iš kurių bus galima matyti nuotraukoje matomą vaizdą.

„Parodą inicijavome ne tik siekdami priminti kauniečiams, koks kvapą gniaužiantis yra Kaunas iš paukščio skrydžio, bet ir norėdami parodyti, kokį vaizdą jie galėtų matyti kiekvieną dieną. Būtent tokios panoramos atsivers iš trijų „Kaunoramos“ dangoraižių, kurių pirmasis jau baigtas statyti. Kitaip sakant, pirkėjai nusipirks matomą vaizdą tiek ant drobės, tiek realybėje“, – sako nekilnojamojo turto projekto „Kaunorama“ vadovas Tadas Galminas.

Parodos lankytojai gali pasigrožėti šešiomis nuotraukomis, kuriose – Nemuno vingiai, tiltai, Senamiesčio stogai ir saulėlydžio raudonai nudažyta laikinoji sostinė. Parodos formatas paaiškina, kodėl eksponatų kainos prasideda nuo 180 tūkst. eurų. Nuotraukų autorius A. Vasiliauskas šypteli, kad tai – brangiausiai parduodami darbai jo karjeroje.

„Visada įdomu prisidėti prie kitokių, netikėtų projektų, šis kartas – ne išimtis. Juk ne kiekvienas fotografas galėtų pasigirti, kad kartu su jo kūriniu kaip priedą galima gauti naują butą didmiestyje. „Kaunoramos“ dangoraižyje teko praleisti ne vieną dieną, taigi galiu tik patvirtinti, kad iš jo atsiveria įstabūs vaizdai, o parodos kadrų atranka buvo išties sudėtinga – eksponavimo vertų kandidatų buvo keleriopai daugiau“, – teigia A. Vasiliauskas.

Fotografijų parodą Kauno „Akropolio“ trečiame aukšte bus galima nemokamai aplankyti iki liepos vidurio.

A. Juozapavičiaus prospekto pradžioje jau iškilo pirmasis iš trijų modernių „Kaunoramos“ dangoraižių. Jame visi apartamentai yra išpirkti, metų pabaigoje čia turėtų prasidėti ir įkurtuvės. Šiuo metu vykdomos rezervacijos antrojo šešiolikaukščio apartamentams, jį planuojama visiškai užbaigti iki 2023 metų gegužės.

„Kaunorama“ išsiskiria ne tik savo architektūra, bet ir itin patogia lokacija – visai netoliese įsikūrę verslo centrai, parduotuvės, laisvalaikio leidimo vietos. Taip pat čia žmonės galės mėgautis senųjų Šančių ramybe ir gamta – visai greta namų vingiuoja upė, yra pasivaikščiojimo takai ir kitos poilsio erdvės.

Mažiausių apartamentų plotas „Kaunoramoje“ prasideda nuo 44 kv. m., bendras projekto plotas užims 19 tūkst. kv. m. Visus tris projekto korpusus jungs požeminis parkingas, šalia sklypo taip pat bus įrengta ir antžeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA