Lietuviai kviečiami dovanoti nenaudojamus dviračius Ukrainos vaikams ir Kauno mieste | Kas vyksta Kaune

Lietuviai kviečiami dovanoti nenaudojamus dviračius Ukrainos vaikams ir Kauno mieste

Rūta Verseckaitė 2022/06/27 12:37
Nenaudojami dviračiai Ukrainos vaikams / Organizatorių nuotr.

Trečią šeštadienį iš eilės prie Vilniaus Baltojo tilto vyko „Draugų dienoje” – ypatinga akcija. Lietuviai buvo kviečiami Ukrainos pabėgėlių vaikams dovanoti nenaudojamus dviračius, paspirtukus, riedlentes ir riedučius bei apsaugas saugiam naudojimui. Akcijos organizatoriai kvietė sukurti vaikams Ratuotą vasarą ir ypač atkreipti dėmesį į paauglius, kuriems karo nelaimės ir pabėgėlio dalia smogė ypač skausmingai. Ratuotų transporto priemonių paėmimo bei išdavimo vieta atidaryta ir Kaune.

„Sunkokai sekasi, jei atvirai, tad prašom pagalbos. Vis neišlenda iš galvos tie vaikai ir paaugliai prastovėję pievoje ir žiūrintys, kad galbūt dar kas nors dar atneš dviratį, ar ką nors, kas turi ratus. Labai daug vaikų nesulaukė. Savanoriai, kurie šeštadienį „Draugų dienoje” prie Baltojo tilto dirbo dviračių taške irgi jautėsi keistai.

Viena vertus nuostabūs žmonės atneša dviračius, paspirtukus, apsaugos priemones. Ir tokių žmonių daug. Nuostabu. Antra vertus, viskas, kas atkeliauja per minutę atitenka tik pirmam laukiančiam ir mes vėl su vaikais, šimtais vaikų, stovim tuščiame lauke”, – rašė 2022 m. birželio 21 d. vienas iš akcijos organizatorių prodiuseris Laurynas Šeškus socialiniame tinkle „Facebook”.

Į organizatoriaus įrašą žaibiškai sureagavo Lietuvos muzikos atlikėjai, nuomonės formuotojai, žurnalistai, kurie savo socialinių tinklų paskyrose padėjo paskleisti žinią ir jau praeitą šeštadienį Vilniuje buvo surinkta ir padovanota bene 1000 vaikų ratuota vasara.

Nenaudojami dviračiai Ukrainos vaikams / Organizatorių nuotr.

Prie akcijos jungiasi ir Kaunas. „Savanoriavome Kaune nuo kovo mėn., nuo pat pirmosios Ukrainos pabėgėlių vaikams surengtos dienos stovyklos, kurių organizatoriai tie patys, Ratuotos akcijos sumanytojai. Su Kauno savanoriais pagalvojome – kam kauniečiams, norintiems atiduoti savo nenaudojamą dviratį vežti į Vilnių, o ukrainiečiams iš Kauno ar Kauno rajono važiuoti 100 km jo pasiimti.

Be to, ne visi iš jų ir gali tai padaryti. Todėl susisiekėme su akcijos organizatoriais, suradome vietą ir atidarėme ratuotų transporto priemonių paėmimo bei išdavimo vietą Kaune. Tik paskelbus apie tai socialiniame tinkle, iškart sulaukėme ukrainiečių mamų skambučio, kada prasidės registracija”, – teigė savanorė Asta Skardžiūtė.

I. Kanto  25
„Agathum” patalpos Kaune / R. Tenio nuotr.

„Ukrainos paaugliai už savo nugarų paliko labai daug. Savo kariaujančius tėčius, o neretu atveju ir mamas, vaikystės draugą, ištikimą augintinį, mokyklą ar sporto salę, kurios jau nebėra, galbūt net pirmąją paauglišką meilę… Pagalvokit, kauniečiai, gal Jūsų garaže eilę metų dulkantis ir niekam nereikalingas dviratis nors kiek padės pamiršti paaugliui tą pamatytą nesuvokiamą karo žiaurumą”, – ragina aukoti savanorė Viktorija Mačiulytė.

Visi kauniečiai norintys prisidėti prie akcijos ir turintys nebenaudojamus dviračius, paspirtukus, riedlentes ar riedučius labai laukiami darbo dienomis nuo 9.00 val. iki 17.30 val. AB „Agathum” esančiose patalpose I. Kanto g. 25, Kaunas. Atvykus skambinti +37061038343.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA