Kauno rajono neįgaliųjų draugijos nariai didino fizinį aktyvumą | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono neįgaliųjų draugijos nariai didino fizinį aktyvumą

Kauno rajono neįgaliųjų draugija / KRS nuotr.

Kauno rajono neįgaliųjų draugija įgyvendino projektą „Kauno rajono neįgaliųjų draugijos narių fizinio aktyvumo didinimas“. Jo metu buvo kuriamos palankios sąlygos plėtoti neįgaliųjų fizinį aktyvumą ir sportą Kauno rajone. Projekte dalyvavo neįgalieji iš Karmėlavos, Domeikavos, Čekiškės, Akademijos, Babtų, Ežerėlio seniūnijų.

Projekto metu net 100 Kauno rajono neįgaliųjų draugijos narių pasinaudojo sporto užsiėmimais baseine. Čia jiems buvo pravesta 10 mankštų, skirtų specialiai neįgaliesiems.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai, projekto dalyviams buvo suorganizuota 20 grupinių šiaurietiško ėjimo mokymų (po 4 kiekvienoje seniūnijoje). Mokymuose dalyvavo 71 neįgaliųjų draugijos narys. Tai yra daugiau negu buvo numatyta projekto paraiškoje (buvo numatyta, kad dalyvaus 50 dalyvių).

Įsigyta 50 vienetų reguliuojamo ilgio šiaurietiško ėjimo lazdų ir gymstick elastinių treniruoklių, kurie buvo išdalinti projekto dalyviams. Sudarytos sąlygos 70 neįgaliųjų sportuoti treniruoklių salėje, kuomet pratybas neįgaliesiems parinko kvalifikuoti treneriai.

Projektą „Kauno rajono neįgaliųjų draugijos narių fizinio aktyvumo didinimas“, kurį bendrai finansavo Sporto rėmimo fondas ir Kauno rajono savivaldybė, administravo „Švietimo mainų paramos fondas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA