G. Nausėda iš dviejų – labiau palaiko „artimo ryšio“ projektą | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda iš dviejų – labiau palaiko „artimo ryšio“ projektą

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2022/06/22 21:23
G. Nausėda / DELFI nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad iš dviejų projektų, Seime pateiktų nesusituokusių žmonių santykiams reguliuoti, mažiau priešpriešos visuomenėje sukeltų konservatyvesnis „artimo ryšio“ projektas.

„Taip, Civilinės sąjungos projekte atsižvelgta į dalį pastabų, kurias anksčiau buvau išreiškęs dėl partnerystės įstatymo, – interviu „15min“ trečiadienį sakė prezidentas, – bet šiandien, žvelgiant į konkrečią situaciją mūsų visuomenėje, aš manau, kad mažiau priešpriešos visuomenėje kiltų ir vis tiek leistų eiti tuo keliu, kad vienos lyties bendro gyvenimo šalininkų teisinio apsaugojimo mechanizmas būtų sukurtas – šitokius šansus ir tokią perspektyvą geriau patenkintų pono Saudargo įstatymo projektas, kuris taip pat yra svarstomas Seime.“

Seimas gegužę ėmėsi nagrinėti du alternatyviai teikiamus projektus, kuriais siekiama reguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų santykius: civilinę sąjungą porai leidžiantį sudaryti Civilinės sąjungos įstatymo projektą ir konservatyvesnių politikų parengtas Civilinio kodekso pataisas dėl „artimo ryšio“.

Civilinės sąjungos įstatymo projektą kaip kompromisinį pateikė partnerystės įteisinimą remiantys valdančiųjų frakcijų atstovai, o Civilinio kodekso pataisas dėl artimo ryšio įteisinimo – grupė prieš partnerystę pasisakančių parlamentarų.

Seimo vicepirmininkas konservatorius Paulius Saudargas, pristatęs alternatyvų projektą dėl artimo ryšio, pabrėžė, kad priešingai nei Civilinės sąjungos projektas, jis savo reguliavimu nesukuria panašumo į šeimos santykius.

Civilinės sąjungos įstatymo projektą parengę politikai laiko jį kompromisiniu, lyginant su pernai Seime atmestu Partnerystės įstatymo projektu.

Konservatyvesni politikai pasiūlė įteisinti „artimojo ryšio“ sąvoką ir teigia, kad tokia iniciatyva neprilygina nesusituokusių skirtingų ar vienos lyties porų šeimai.

Abiems projektams Seime pritarta pateikimo stadijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA