Nuo pareigūnų sprukęs galimas degalų vagišius atsidūrė akligatvyje | Kas vyksta Kaune

Nuo pareigūnų sprukęs galimas degalų vagišius atsidūrė akligatvyje

/ Kauno AVPK nuotr.

Praėjusį ketvirtadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, reaguodami į padidėjusias kuro vagystes iš degalinių, specialios operacijos metu sulaikė vyrą, kuris įtariamas kuro vagyste.

Birželio 16 d. apie 12.45 val. Kauno rajone policijos pareigūnų dėmesį patraukė automobilį „Opel Astra“ vairavęs vyras. Galimai su šia transporto priemone Kauno mieste ir Kauno rajone buvo įvykdytos dyzelinio kuro vagystės iš įvairių degalinių. Automobilio viduje, vairuotojo vietoje, sėdėjo vyriškis, tačiau pareigūnams priėjus arčiau ir prisistačius, vyras spustelėjo gazo pedalą ir nuvažiavo link Kauno rajone esančio Bubių kaimo.

Pareigūnai vijosi transporto priemonę, o ją vairavusį asmenį apie 13.00 val. sustabdė akligatvis Naujienos kaime. Policijos pareigūnai sulaikė iš įvykio vietos sprunkantį kaunietį (g. 1999 m.). „Opel Astra“ automobilyje policijos pareigūnai aptiko tris plastikines talpas, skirtas kurui.

Policijos pareigūnai bendradarbiauja su degalinių tinklų atstovams ir siekia užkardyti tokią nusikalstamą veiką, todėl tokių specialiųjų operacijų, augant degalų vagysčių skaičiui, tik didės.

Kauno apskr. VPK Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai dėl vagystės pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 4 d. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA