D. Grybauskaitei įteiktas Pasaulio ekonomikos apdovanojimas | Kas vyksta Kaune

D. Grybauskaitei įteiktas Pasaulio ekonomikos apdovanojimas

BNS 2022/06/19 14:10
Dalia Grybauskaitė / "Facebook" nuotr.

Kadenciją baigusiai prezidentei Daliai Grybauskaitei Vokietijoje įteiktas prestižinis Pasaulio ekonomikos apdovanojimas, sekmadienį pranešė jos biuras.

D. Grybauskaitė buvo nominuota už atsakingumą ir toliaregiškumą Europos Komisijoje sprendžiant Europos Sąjungos biudžeto reformos uždavinius bei vadovaujant valstybei – įveikiant krizes, vedant šalį į euro zoną, oponuojant Rusijai ir didinant Lietuvos saugumą ir apginamumą.

Metinį Pasaulio ekonomikos apdovanojimą Kylio pasaulio ekonomikos institutas skiria įtakingoms politikos, mokslo ir verslo asmenybėms, įvertinant išskirtinius jų nuopelnus siekiant tvarios gerovės, derinant ekonominį efektyvumą su socialiniu teisingumu ir aplinkos tausojimu, skatinant politikų, mokslininkų ir verslininkų dialogą.

Šių metų tema – „Lokali politika tarp valstybės ir rinkos“, o apdovanojimu siekiama atkreipti dėmesį į pasaulio ekonomikos iššūkius, peržengiančius valstybių sienas.

Pasaulio ekonomikos apdovanojimai skiriami nuo 2005 metų. Tarp laureatų – Davoso Pasaulio ekonomikos forumo steigėjas ir vadovas Klausas Schwabas, buvęs Švedijos premjeras Göranas Perssonas, JAV ekonomistas ir Nobelio premijos laureatas Robertas Shilleris, buvusi Airijos Prezidentė Mery Robinson, buvęs Italijos premjeras Mario Monti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA