Pasaulinio lygio potyris Kaune: sausakimšoje arenoje suskambėjo Dua Lipos hitai | Kas vyksta Kaune

Pasaulinio lygio potyris Kaune: sausakimšoje arenoje suskambėjo Dua Lipos hitai

delfi.lt 2022/06/19 22:56
Dua Lipos koncertas Kaune / DELFI nuotr.

Vienintelio Baltijos šalyse Dua Lipos koncerto gerbėjai laukė jau bene pusmetį. Vos tik paskelbus, kad žvaigždė atvyksta į Lietuvą, buvo išgraibstyti visi bilietai, vėliau netgi kilo jų perpardavinėjimo skandalas. O sekmadienio vakarą, Kaune, atlikėjos fanai pagaliau išvydo tai, ko taip ilgai laukė. Populiariosios dainininkės pasirodymo metu skambant hitams daugybė žmonių kartu su Dua Lipa pasijuto tarsi nepamirštamame vakarėlyje.

Tiesa, vakarėlis prasidėjo dar gerokai anksčiau prieš koncertą. Jame, laukdami Dua Lipa koncerto, turėjo galimybę sudalyvauti žinomi Lietuvos žmonės.

Renginio metu svečiai buvo pakviesti nusikelti į „Future Nostalgia“ pasaulį, pripildytą įvairių albumą simbolizuojančių akcentų. Vienas jų – pusę milijono kainuojantis kolekcinis automobilis.

Vakarėlio nepraleido Naglis Bierancas, Lukas Gricius, Karolina Meschino, Jonas Nainys, Simona Nainė, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Agnė Kuzmickaitė, Tomas Narkevičius-Free Finga, Monika Pundziūtė-Monique, Donatas Montvydas su žmona Veronika, Natalija Bunkė, Jessica Shy bei daugelis kitų.

Kelios valandos iki pasirodant Dua Lipai, prie Kauno Žalgirio arenos nusidriekė ilgos eilės superžvaigždės gerbėjų. Merginos puošėsi ryškių spalvų suknelėmis bei švarkais, buvo galima pastebėti blizgių drabužių derinių.

Bene laukiamiausią metų atlikėją Lietuvoje – Dua Lipą apšildė vienas garsiausių lietuvių elektroninės muzikos kūrėjų Jovani.

Pagrindinė vakaro žvaigždė pasitikta griausmingomis keliolikos tūkstančių gerbėjų ovacijomis, prieš jai žengiant į sceną telefonuose žmonės uždegė švieseles, jomis mojavo, sukurdami įspūdingą vakaro atmosferą.

Dua Lipos koncertas Kaune / DELFI nuotr.

Į sceną Dua Lipa žengė pasipuošusi figūrą išryškinusiu kombinezonu, žinoma atlikėja žavėjo ne tik savo charizma, bet ir bendravimu su publika.

„Kaip jaučiatės šiandien, padarykime daugiau triukšmo“, – su minia pasisveikino atlikėja po pirmosios dainos – „Physical“.

Koncerto metu skambėjo jos gerai žinomi hitai – „New Rules“, „Love Again“, „Pretty Please“, „Break My Heart“ ir kiti, žiūrovai mėgavosi įspūdinga šokėjų choreografija ir scenos efektais.

„Kaunas, kaip jūs jaučiatės šiandien, ačiū, kad šiandien esate čia“, – po kelių dainų su publika bendravo Dua Lipa.

„Esu labai laiminga būdama čia, labai dėkoju už jūsų man siunčiamą energiją. Esu pirmą kartą Lietuvoje. Ar jūs žinote mano albumą „Future Nostalgia“?, Jei žinote jo dainas, labai kviečiu jas atlikti kartu“, – sakė Dua Lipa, o po šių jos žodžių nuskambėjo daina „Be the One“.

Dua Lipos koncertas Kaune / DELFI nuotr.

Nors koncerte su Dua Lipa scenoje beveik visada pasirodydavo ir šokėjai, dainos „Fever“ metu atlikėja pademonstravo itin seksualius judesius, kuriuos dar labiau išryškino jos sceninis kostiumas.

Vėliau koncerto atmosfera, atrodo, dar labiau įkaito, atlikėja dainos „One Kiss“ metu į publiką metė dvi pripučiamas lūpas. Po šios dainos sekė dar daugiau publiką šokti privertusių kūrinų.

Bene daugiausiai ovacijų susilaukė Dua Lipos ir Eltono Džono kūrinys „Cold Heart“. Suskambus pirmiems dainoms akordams žmonės įsijungė savo telefonuose švieseles, ekrane priedainio metu pasirodė ir pačio Eltono Džono vaizdo įrašas.

„Labai džiaugiuosi galėdama vėl vykti į gastroles ir pamatyti savo angelus asmeniškai! Kaip nuostabu, kad mes vėl visi šoksime ir švęsime kartu“, – savo gerbėjams Lietuvoje sakė Dua Lipa.

„Kai kūriau albumo „Future Nostalgia“ dainas, įsivaizdavau, kaip jos skambės naktiniuose klubuose, kuriame šoksime su savo draugais. Labai džiaugiuosi, kad mano fantazija pagaliau išsipildys. Nekantraudama laukiu, kada savo dainomis galėsiu pasidalinti su jumis!“.

Dua Lipos koncertas Kaune / DELFI nuotr.

Apie Dua Lipa

Londone kosovo albanų šeimoje gimusi Dua Lipa mokėsi Sylvia Young teatro mokykloje. Kai mergaitei sukako 13 metų, jos šeima grįžo į Kosovą, tačiau po dvejų metų Dua Lipa vėl atsidūrė Didžiojoje Britanijoje, kur ketino tapti dainininkę.

Pradžioje ji atlikdavo kitų garsių atlikėjų dainų versijas ir keldavo jas į „YouTube“ kanalą. Netrukus ją pastebėjo topmodelių agentūra „Next Management“, su kuria Dua Lipa pasirašė kontraktą.

Pirmąją savo kurtą dainą Dua Lipa įkėlė į „SoundCloud“ muzikos platformą 2012-aisiais. Ši daina patraukė žinomos dainininkė Lana Del Rey vadybininkų dėmesį. Netrukus jie Dua Lipa suvedė su amerikiečiu muzikos prodiuseriu Emile Haynie, kuris bendradarbiauja ne tik su Lana Del Rey, bet ir su Bruno Marsu bei FKA Twigs.

Debiutinis Dua Lipa singlas „New Love“ pasirodė 2015-aisiais ir sulaukė didelės sėkmės. Tais pačiais metais dainininkė išleido antrąjį singlą „Be The One“, o po metų Dua Lipa buvo atrinkta į prestižinį kasmet skelbiama „BBC Sound“ sąrašą, kuriame atsiduria didžiausias viltis teikiantys jauni ir karjerą tik pradedantys debiutantai.

Dua Lipos koncertas Kaune / DELFI nuotr.

Debitiutiniame atlikėjos albume „Dua Lipa“, kuris buvo išleistas 2017-aisiais, gerbėjai rado ne tik ankstesnius singlus, bet ir plačiai išpopuliarėjusias dainas „New Rules“ ir „IDGAF“. Albumas buvo parduotas platininiu tiražu ne tik Didžiojoje Britanijoje, bet ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Sėkmė buvo tokia didelė, kad Dua Lipa tapo tikra „BRIT Awards“ rekordininke – ji buvo pirmoji atlikėja moterimi, nominuota net penkiose kategorijose. Dviejose iš jų laimėjo – Dua Lipa atiteko „British Female Solo Artist“ ir „British Breakthrough Act“ apdovanojimai.

2018-aisiais metais Dua Lipa bendradarbiavo su elektroninės muzikos atstovu Calvin Harris. Bendras jų singlas „One Kiss“ britų salose tapo hitu Nr. 1. Populiariausių dainų sąrašo viršūnėje duetas išsilaikė net 8 savaites ir buvo perkamiausiu tų metų singlu Didžiojoje Britanijoje. Taip pat, su Dua Lipa itin populiarią bendrą dainą „Electricity“ įrašė prodiuserių Marko Ronsono ir Diplo duetas „Silk City“.

Pristatydama antrąjį albumą „Future Nostalgia“, Dua Lipa sakė: „Norėjau įrašyti albumą, kurį klausant jaustume nostalgiją, tačiau jo skambesys būtų šviežias ir futuristinis“. Įkvėpta tokių atlikėjų, kaip Kylie Minogue, Madonna, „OutKast“ ir Fwen Stefani, dainininkė albumą „Future Nostalgia“ išleido 2020-ųjų kovo mėnesio pabaigoje. Singlais išleistos Dua Lipa dainos „Don’t Start Now“, „Levitating“, „Physical“, „Break My Heart“, „We’re Good“ ir „Hallucinate“ tapo didelį populiarumą pelniusiais hitais. Metų pabaigoje paaiškėjo, kad Dua Lipa įrašas „Future Nostalgia“ buvo trečias perkamiausias 2020-ųjų įrašas pasaulyje.

Neabejotinai viena karščiausių muzikos pasaulio jaunųjų atlikėjų Dua Lipa, išleidusį daugybę singlų, geriausiai parduodamų albumų, laimėjusi tarptautinių muzikos apdovanojimų, yra ne tik dainininkė ir dainų autorė. Šiandien ji kultūros kūrėja, visuotinių iniciatyvų ambasadorė, filantropė, nuomonės formuotoja, feministė ir mados dizainerė, kurios kuriamas šou žavi milijonus muzikos mylėtojų visame pasaulyje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA