Tiesiogiai iš Nepriklausomybė aikštės: „Kaunas Jazz“ scenoje – visiškai naujas muzikinis kūrinys | Kas vyksta Kaune

Tiesiogiai iš Nepriklausomybė aikštės: „Kaunas Jazz“ scenoje – visiškai naujas muzikinis kūrinys

Šeštadienį Kauno centre įsikūrė keturios džiazo stotelės, kurios kvietė sustoti, įsiklausyti bei įsitraukti į džiazo dialogą ir tuo pačiu atrasti talentingus Lietuvos bei Europos šalių džiazo kūrėjus. Vakare veiksmas persikėlė į pagrindinę „Kaunas 2022 Jazz Stops” sceną Nepriklausomybės aikštėje, kur publikos laukia taip pat intriguojanti programa.

Pirmoji ir antroji koncerto dalys – portalo „Kas vyksta Kaune” Facebook puslapyje spaudžiant šią nuorodą>>>

Ją 19 valandą pradėjo jungtinis Lietuvos, Serbijos ir Liuksemburgo muzikinis projektas „jazzXchange“, kurio metu scenoje gims visiškai naujas muzikinis kūrinys.

Vėliau koncertą tęs svečias iš Ukrainos – karo metu Lietuvoje apsistojęs garsus šios šalies saksofonininkas, kompozitorius, prodiuseris Andrejus Chmutas.

Kartu su Andrejumi Nepriklausomybės aikštėje gros grupė iš uostamiesčio „The Bleach Band“ – jauni muzikantai iš E. Balsio menų gimnazijos ir S. Šimkaus konservatorijos, per dvejus grupės gyvavimo metus jau spėję pasirodyti daugybėje festivalių ir konkursų ir net įrašyti kūrinį su garsia lietuvių kilmės JAV atlikėja Nicole Zuraitis.

Džiazo, muzikinių pažinčių ir įspūdžių kupiną dieną vainikuos viešnia iš Estijos – viena žymiausių šios šalies soulo ir ritmenbliuzo dainininkių Rita Ray.

Tačiau tai – dar ne viskas. Sekmadienį 15 valandą paskutinė džiazo stotelė įsikurs Vilkijos prieplaukos amfiteatre.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA