Švieži ramenai Kaune – duris atvėrė japonų restoranas „Umami“ | Kas vyksta Kaune

Švieži ramenai Kaune – duris atvėrė japonų restoranas „Umami“

/ Organizatorių nuotr.

Kaune duris atveriant daugybei naujų restoranų, miesto gyventojai ir svečiai turi galimybę atrasti vis įvairesnių skirtingų šalių virtuvių skonių. Visai neseniai Kauno centre, J. Gruodžio gatvėje veikti pradėjo nedidelis, bet akį traukiantis restoranas „Umami“, kurio meniu – sultinių įvairove išsiskiriantys švieži ramenai, japoniški ryžių dubenėliai (angl. bowls), makaronai ir restorano gamybos užkandžiai. „Umami“ šefas džiaugiasi, jog kauniečius intriguoja Japonijos virtuvės įvairovė ir jie ima ieškoti daugiau, nei vien sušių.

Švieži ramenai ir 72 val. gaminami sultiniai

Umami – tai japoniškas terminas, kuriuo įvardijamas vienas iš penkių galimų maisto skonių. Už Japonijos ir Kinijos ribų šis žodis atitikmens neturi. Tai – nei sūru, nei saldu ar aštru. Restorano pavadinimui pasirinktas žodis iliustruoja tam tikrą naujosios gastronominės vietos filosofiją, siekiančią kauniečiams bei miesto svečiams atverti naujus ir dar neatrastus Azijos skonius.

„Pirmieji ramenų restoranai Kaune pasirodė dar visai neseniai, bet džiaugiamės matydami, kad žmonės entuziastingai naudojasi galimybe Japonijos virtuvę atrasti ne tik per suši patiekalus. Mūsų restorane didžiausias dėmesys skiriamas šviežiems ramenams  bei jų gamybos technologijoms“, – sako restorano „Umami“ šefas Gytis Jankauskas.

Restorano meniu klientai gali rasti tris skirtingus sultinių skonius ir penkis rameno patiekalus: su kiaulienos šonine, lašiša, jaučio žandu, antiena ar viščiuko šlaunelėmis. Taip pat „Umami“ klientai noriai renkasi ir jiems šviežiai pagamintus ryžių dubenėlius (angl. bowls), patiekalus iš kiaušinių makaronų, japoniškus koldūnus (angl. dumplings), spurgas su jaučio žandais bei kitus užkandžius.

Japonų restoranas „Umami“ / Organizatorių nuotr.

„Pagrindinis mūsų siekis – klientams suteikti šviežius ir egzotiškais skoniais išsiskiriančius patiekalus. Dėl šios priežasties sultinių ruošimui skiriame net 72 val., mėsos marinavimui – parą ar daugiau, visus užkandžius gaminame patys, savo virtuvėje, o patiekalams naudojame tik šviežias daržoves“, – sako restorano „Umami“ šefas

„Umami“ renkasi ir japoniškos virtuvės patiekalų ieškantys vegetarai bei veganai. Meniu laukia veganiški patiekalai su tofu, veganiški ir vegetariški makaronų bei ryžių dubenėlių patiekalai.

Spėjo pamėgti – sugrįžta patikusių skonių

Nors „Umami“ restoranas Kaune veikia vos keletą mėnesių, šefas džiaugiasi, kad kauniečiai jau spėjo pamėgti meniu siūlomus patiekalus, o jų sugrįžta vėl ir vėl.

„Ryškiausias meniu patiekalas šiandien – „Yakitori“ ramenas su vištiena. Jų kauniečiai bei miesto svečiai užsisako daugiausiai. Tiesa, labai rekomenduoju išbandyti ir ramenus su antiena bei jaučio žandu, atrasti japoniškus koldūnus su antiena ir Ponzu padažu. Norintys paįvairinti jau išbandytų patiekalų skonius, ramenų sultinius gali pagardinti aštriais, saldžiarūgščiais ar česnakiniais pagardais“, – sako šefas.

Japonų restoranas „Umami“ / Organizatorių nuotr.

Tiesa, G. Jankauskas atskleidžia, jog kiekvieną mėnesį klientams bus pristatoma vis daugiau kruopščiai sukurtų japoniškų patiekalų.

Atrasti šviežius „Umami“ ramenus, kitus patiekalus bei užkandžius galima užsisakius juos išsinešimui  arba į namus per „Wolt“ bei „Bolt“ programėles. Taip pat adresu J. Gruodžio g. 15 įsikūręs restoranas turi ir keletą vietų, patiekalais leidžiančių mėgautis vietoje.

Daugiau informacijos ir meniu naujienų – „Umami“ profilyje „Facebook“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA