Ukraina reikalauja persvarstyti sprendimą dėl „Eurovizijos“: tikime, kad galime įvykdyti visus įsipareigojimus | Kas vyksta Kaune

Ukraina reikalauja persvarstyti sprendimą dėl „Eurovizijos“: tikime, kad galime įvykdyti visus įsipareigojimus

delfi.lt 2022/06/17 21:27
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

EBU paskelbus, kad „Eurovizijos“ dainų konkursas kitais metais Ukrainoje įvykti negalės, šios šalies kultūros ir informacijos politikos ministras Oleksandras Tkačenka paskelbė nesutinkantis su tokiu sprendimu.

Atlikus objektyvią analizę, „Eurovizijos“ dainų konkurso vykdomasis komitetas su giliu liūdesiu pranešė, kad, atsižvelgiant į dabartines aplinkybes, UA:PBC negali užtikrinti saugumo ir kitų garantijų, reikalingų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti, kaip to reikalauja taisyklės.

EBU nori padėkoti UA:PBC už visapusį bendradarbiavimą ir atsidavimą nagrinėjant visus įmanomus scenarijus po gegužės 14 d.

Turine iškovotos „Kalush Orchestra“ pergalės ir labai apgailestauja dėl to, kad kitų metų „Eurovizija“ negalės būti rengiama Ukrainoje, teigiama oficialiame pareiškime.

EBU padeda UA:PBC nuo pat invazijos pradžios ir užtikrins paramą ateityje, kad UA:PBC galėtų toliau teikti savo itin svarbias paslaugas ukrainiečiams.

Kaune įvyko „Kalush Orchestra“ koncertas: „Eurovizijos“ nugalėtojams – griausmingos ovacijos, tūkstančiai gerbėjų atvyko išskirtinai pasipuošę
Tačiau Ukraina dabar teigia nesutinkanti su EBU sprendimu ir „pareikalaus, kad sprendimas būtų dar kartą persvarstytas“, rašo BBC.

Kultūros ir informacijos politikos ministras O. Tkačenka „Facebook“ socialiniame tinkle teigė, jog Kijevas „mano, kad turi pagrindo tęsti derybas dėl sprendimo, kuris tenkintų visus. Mes tikime, kad galime įvykdyti visus įsipareigojimus“.

Ukrainos repo ir folkroko grupė „Kalush Orchestra“ laimėjo praėjusį mėnesį Turine vykusią „Euroviziją“ ir užsitikrino teisę 2023 m. rengti konkursą savo gimtojoje šalyje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA