Košmaras sugadinęs šeimos atostogas: vagys nusiaubė namus | Kas vyksta Kaune

Košmaras sugadinęs šeimos atostogas: vagys nusiaubė namus

Vasara – tikras ilgapirščių darbymetis. Sušilus orams, lietuviai vis daugiau keliauja, o tuo metu į jų namus braunasi vagys. Kol gyventojai skaičiuoja nuostolius, ekspertai ir policijos pareigūnai pažymi, kad savo turto apsauga ne visada pakankamai pasirūpina patys gyventojai. Vien signalizacijos namuose neužtenka – prosauga.lt pristato UR FOG rūko sistemą, kuri vos per kelias sekundes gali sustabdyti vagystę.

„Buvo trečioji atostogų diena užsienyje, kai naktį pažadino pranešimas telefone iš namų signalizacijos. Negalėjau patikėti: įsijungiu kamerų programėlę ir matau, kaip per 6 minutes iš namų ramiai išeina du žmonės, rankose laikydami po du juodus maišus. Su siaubu atsimenu tas šešias minutes. Apsaugos automobilis pasirodė tik po 12 minučių. Po to atostogų jau nebebuvo, nes telefonu reikėjo spręsti daugybę dalykų. Žmona ėjo iš proto”, – prisiminė Marius.

Jo teigimu, grįžus namo pamatyti išverstus nuosavus daiktus – šlykštus jausmas. „Nežinojau, kaip paaiškinti vaikams, kas čia buvo. Jie mėnesį laiko negalėjo miegoti ramiai, kiekvieną vakarą klausinėjo „ar nesugrįš daugiau tie blogi dėdės“, savo brangiausius žaisliukus slėpdavo giliausiose spintelėse, bijodami, kad juos pavogs. Žmonai prasidėjo mėnesį trunkantys galvos skausmai”, – savo nemalonia patirtimi dalinosi Marius.

Marius pripažįsta, kad galvojo, jog į jo namus vagys tikrai neužsuks. „Grynųjų pinigų nelaikome, ypatingų turtų neturime, juokaudavau, „kas vogs tą televizorių“. Žmona iki šiol negali atleisti, kad pavogė auksinį papuošalą su vaiko inicialais, kurį sukūrė juvelyras, gimus pirmajai dukrytei. Ilgapirščiai pavogė tris kietuosius diskus, kuriuose buvo svarbūs darbiniai dokumentai ir svarbūs failai, o kitame visos vaikų vaikystės ir mano jaunystės nuotraukos, dabar jų tiesiog nebėra. Apie tėčio dovanotą šveicarišką 70-ųjų gamybos „Omegą” laikrodį, nešiojamus kompiuterius ir visą kitą, net pasakoti neverta. Tačiau vienam iš tų juodų maišų buvo ir visas dokumentų aplankas”, – pasakojo jis.

Nuo ilgapirščių nukentėjusi šeima tris mėnesius po vagystės prisimena kaip didžiausią košmarą.

„Teko nusivilti draudimu, nes žalos atlyginimas, toli gražu, neuždengė nuostolių. Tačiau ne tai svarbiausia. Užtrukau tris mėnesius, kol gavau dokumentų dublikatus. Darbe buvo tikras pragaras, nes tris savaites užtrukau, kol perdariau projektus, kurie buvo darbiniame kompiuteryje. Ir dar galybė nemalonių dalykų, kurių tiesiog nenorėčiau prisiminti…”, – prisiminė Marius.

UR FOG rūko sistema / Organizatorių nuotr.

Vieni atostogauja, kiti – „dirba”

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, per pastaruosius tris mėnesius buvo įvykdyta beveik apie 2000 vagysčių. t. y. per parą vidutiniškai nustatyti 22 vagystės atvejai.

Įsibrovėliai dažnu atveju imą viską, ką randa ir kas papuola po ranka. Mat pats vagystės faktas užtrunka vos kelias minutes, per kurias padaroma didelė žala. Tačiau būna ir tokių atvejų, kai vagys konkrečiai žino, ką vogti ir kur tai yra laikoma.

Šiltuoju laikotarpiu ilgapirščiai vagystes vykdo atostogų metu, taip užsitikrindami ilgesnį laiką pačiam vagystės faktui – turi daugiau laiko ramiai pasišalinti iš įvykio vietos. Iš tiesų, gyventojai dažnu atveju nepasirūpina savo turto saugumu atostogų laikotarpiu teigdami, kad „pas juos nėra ką vogti”. Ekspertai pažymi, kad nuo vagystės nėra apsaugotas niekas, tačiau tam tikros atsargumo priemonės gali užkirsti tam kelią.

Kad vasaros laikotarpiu ženkliai padidėja vagysčių skaičius teigia ir prosauga.lt vadovas Tomas Degutis. „Yra įvairiausių saugos priemonių, tačiau ne visos yra pakankamai efektyvios. Apsisaugoti nuo galimų vagysčių vien signalizacijos neužtenka, nes ji tik įspėja apie vykdoma vagystę, tačiau neužkerta tam kelio. Viena iš efektyviausių apsaugos sistemų – UR FOG rūko sistema, kuri per kelias sekundes sustabdo vagystę”, – pažymi T. Degutis.

UR FOG – tai vienintelė aktyvi apsauga, kuri per kelias sekundes patalpą pripildo tirštu rūku ir fiziškai sustabdo įsibrovėlį, nes jis nemato, ką imti ir sprunka iš įvykio vietos. UR FOG sistema nekenkia jokiems paviršiams ar daiktams, yra saugi žmonėms bei gyvūnams.

Pasak T. Degučio, apsaugos sistemą paprasta ir patogu naudoti, lengva valdyti. UR FOG rūko apsaugos sistemas galima montuoti įvairios paskirties objektuose, tokiuose kaip: nuosavi namai, garažai, sandėliai, seifai, kemperiai, komercinės patalpos, automobilių priekabos ir t.t. „Negali pavogti, to ko nematai!” – priduria T. Degutis.

Daugiau informacijos apie aktyvią rūko apsaugos sistemą galite sužinoti puslapyje www.prosauga.lt arba telefonu: +37065675767.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA