Kibirai su žemėmis pas kauniečius neužsibuvo: atkapstyta apie 60 tūkst. eurų vertės narkotikų siunta | Kas vyksta Kaune

Kibirai su žemėmis pas kauniečius neužsibuvo: atkapstyta apie 60 tūkst. eurų vertės narkotikų siunta

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai birželio 9 d. Kaune sulaikė grupuotę, kurie kontrabandos būdu iš Didžiosios Britanijos, naudodamiesi siuntų pervežimo paslaugomis, siuntėsi labai didelį narkotinių medžiagų kiekį. Kontrabandos vertė siekia apie 60 tūkst. eurų.

Trys jauni vyrai, Kauno apskrities gyventojai, (g. 1988 m.; g. 1988 m.; g. 2001 m.) – jau anksčiau buvo žinomi policijos pareigūnams. Sulaikymo metu pas vieną iš įtariamųjų rasti 4 paketai (apie 5 kg galimai narkotinių medžiagų), kurios buvo paslėptos siuntoje – kibiruose su žemėmis.

Kaip rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai, kratų metu rastos ne tik galimai narkotinės medžiagos, bet ir 9000 eurų grynųjų pinigų. Dviem vyrams skirta kardomoji priemonė – 3 mėnesių suėmimas, o vienam – mėnesio laiko suėmimas.

Kratų metu rasti pinigai / Kauno apskr. VPK nuotr.

Dėl šio įvykio Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199 str. 4 d. ir dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA