A. Saboniui ir V. Makūnui simboliškai suteiktas aukščiausias akademinis titulas | Kas vyksta Kaune

A. Saboniui ir V. Makūnui simboliškai suteiktas aukščiausias akademinis titulas

V. Makūnas ir A. Sabonis / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Lietuvos sporto universiteto (LSU) senatas nutarė garbės daktaro vardą suteikti dviem visuomenėje žinomiems žmonėms – žymiam krepšininkui, buvusiam ilgamečiam Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentui Arvydui Saboniui ir LSU alumnui, vienam svarbiausių Universiteto socialinių partnerių, Kauno rajono merui Valerijui Makūnui.

„Dešimtmetį būdamas LKF prezidentu ir iki šiol A. Sabonis glaudžiai bendradarbiauja su LSU dėstytojais ir mokslininkais – krepšinio specialistais, noriai dalijasi savo
treniruočių ir varžybine patirtimi. Tai itin svarbu rengiant būsimuosius krepšinio specialistus”, – sakė LSU senato pirmininkas doc. dr. Vidas Bružas.

LSU garbės daktaras A. Sabonis – vienas garsiausių Lietuvos krepšininkų, 1982 m. pasaulio čempionas, 1988 m. Seulo olimpinių žaidynių čempionas, 1992 m. Atlantos ir 1996 m. Barselonos olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojas, 1997 m. išrinktas geriausiu Europos krepšininku, 2003 m. su Kauno „Žalgirio“ komanda tapo Lietuvos čempionu ir naudingiausiu Eurolygos sezono žaidėju.

Arvydas Sabonis / R. Tenio nuotr.

Kaip rašoma LSU pranešime žiniasklaidai, už nuopelnus sportui ir šalies vardo garsinimą A. Saboniui 1995 m. įteiktas Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino III laipsnio ordinas, 1996 m. – Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino I laipsnio ordinas, 1997 m. suteiktas Kauno miesto Garbės piliečio vardas.

Per įspūdingą sportinę karjerą Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose A. Sabonis pelnė ir svarbių tarptautinių įvertinimų: 2001 m. jam buvo įteiktas aukščiausias Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) apdovanojimas – Olimpinis ordinas, 2010 m. išrinktas į FIBA šlovės muziejų, 2011 m. – į NBA šlovės muziejų.

LSU garbės daktaro vardas V. Makūnui suteiktas už naujų švietimo idėjų propagavimą ir įgyvendinimą rajono mokymo ir ugdymo įstaigose, už nuolatinį Kauno rajono savivaldybės bendradarbiavimą ir visokeriopą paramą LSU skleidžiant gerąją patirtį apie Universiteto veiklas, organizuojant studentų pedagogines praktikas, įdarbinant LSU absolventus ir teikiant jiems metodinę pagalbą.

IQ forumas. Demokratinė savivalda
Valerijus Makūnas / R. Tenio nuotr.

„Lietuvos sporto universitetą ir Kauno rajono savivaldybę, kuriai sėkmingai vadovauja V. Makūnas, jau daugelį metų sieja tvirti bendradarbiavimo ryšiai. Gražiomis sporto tradicijomis garsėjančiame Kauno rajone gyvenantys LSU studentai kasmet sulaukia ir finansinės mero fondo paramos – vardinių stipendijų, – teigė LSU senato pirmininkas V. Bružas. – Pastaruoju metu Kauno rajono meras išreiškė norą dar labiau stiprinti bendradarbiavimą su Universitetu, kuriant sporto klasę Garliavos A. Mitkaus pagrindinėje mokykloje.

Universiteto dėstytojams ir mokslininkams tai bus puiki galimybė tęsti mokinių stebėjimą ir atlikti mokslinius tyrimus, konsultuoti mitybos, sporto psichologijos ir pedagogikos klausimais, mokyklos vadovybei ir treneriams parengti mokinių atrankos į sporto klasę kriterijus.“

LSU garbės daktarų būryje – daug žinomų Lietuvos ir užsienio šalių mokslininkų, sportininkų ir visuomenės atstovų. Tarp jų – olimpinis čempionas, LSU alumnas Modestas Paulauskas, legendinis treneris, LSU alumnas Vladas Garastas, atletinio rengimo pradininkas Lietuvoje, LSU alumnas Aleksandras Kosauskas, Karolinska (Švedija) universiteto mokslininkas Hakan Westerblad ir kt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA