Plaukikas iš Kauno pirmu numeriu įsiveržė į pasaulio čempionato finalą | Kas vyksta Kaune

Plaukikas iš Kauno pirmu numeriu įsiveržė į pasaulio čempionato finalą

Edgaras Matakas / DELFI nuotr.

Edgaras Matakas pateikė rimtą paraišką į pasaulio čempiono titulą Madeiros saloje Portugalijoje prasidėjusiose žmonių su negalia planetos pirmenybėse. Lietuvos paralimpietis užtikrinai laimėjo pagrindinės savo rungties – 50 metrų laisvu stiliumi – atrankos varžybas.

Ramūno Leono treniruojamas kaunietis, besivaržantis visiškai nematančių plaukikų S11 klasėje, nuotolį įveikė per 26.08 sek. ir laimėjo ne tik savo plaukimą, bet buvo greičiausias tarp visų startavusių atletų.

Už Lietuvos paralimpiečio nugaros liko Nyderlandų atstovas Rogieras Dorsmanas (26.42 sek.) ir ispanas Jose Ramonas Cantero Elvira (27.24 sek.), rašoma Lietuvos paralimpinio komiteto pranešime žiniasklaidai.

E. Matakas pernai tapo šios rungties Europos čempionu, o Tokijo vasaros paralimpinėse žaidynėse pelnė bronzos apdovanojimą. Beje, Senojo žemyno čempionu kaunietis tapo tame pačiame Funšalio baseine.

Finale plauks ir kita Lietuvos rinktinės sportininkė 16-metė Gabrielė Čepavičiūtė. Rasos Mažutaitienės auklėtinė, rungtyniaujanti S6 klasėje, 100 metrų plaukimo nugara atrankoje pademonstravo septintą rezultatą tarp visų šios rungties dalyvių – 1 min. 39.41 sek.

Abu Lietuvos rinktinės plaukikai finaluose startuos sekmadienio vakarą. G. Čepavičiūtė į Funšalio baseiną šoks 19.26 val., o Edgaras Matakas pasirodys 21.19 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA