Kaune neblaivus ligonis trenkė policijos pareigūnui | Kas vyksta Kaune

Kaune neblaivus ligonis trenkė policijos pareigūnui

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienio naktį vienas iš ligoninės pacientų, įtariamas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, nesileido būti sulaikomas ir smogė policijos pareigūnui. 

Kaip pranešė Kauno apskrities vyriausias policijos komisariatas (VPK), birželio 10 dieną apie 23.00 val. Kaune, Eivenių g., ligoninės palatoje, policijos pareigūnams sulaikant įtariamąjį dėl viešosios tvarkos pažeidimo, pastarasis pasipriešino ir ranka trenkė Kauno apskr. VPK 25 metų pareigūnui į veidą, taip sukeldamas jam fizinį skausmą.

Įtariamasis neblaivus (atsisakė pasitikrinti blaivumą). 33 metų vyras uždarytas į areštinę. Pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 284 str. – Viešosios tvarkos pažeidimas ir 286 str. – Pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Remiantis baudžiamuoju kodeksu pagal LR BK 284 str., tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

LR BK 286 str. numato, kad tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA