Lietuva Ukrainai perka dar 4 karinius dronus | Kas vyksta Kaune

Lietuva Ukrainai perka dar 4 karinius dronus

Asociatyvi / Dronas „EOS C-VTOL“ / threod.com nuotr.

Penktadienį žurnalistas ir visuomenininkas Andrius Tapinas socialiniame tinkle „Facebook” pranešė, kad už lietuvių surinktus pinigus turkiškam dronui „Bayraktar TB2“ bus perkami dar keturi estiški žvalgybiniai dronai „EOS C-VTOL“.

„Gerai savaitės pabaigai – sutarta dėl pirmojo didelio pirkinio iš Bayraktaro pinigų. […] Tai mūsų Magyla-1 ir Magyla-2 nebus vienišos. Pasiekėm susitarimą, kad perkam dar keturis tokius dronus, tad Ukrainos artilerijos ugnį koreguos jau šešių Magylų eskadrilė”, – pranešė A. Tapinas.

Anot jo, Magyla-3 ir Magyla-4 keliaus į frontą iš karto su pirmosiomis dviem sesėm, o penktosios ir šeštosios teks palaukti du mėnesius.

„Kas nežino – mes visi nusipirkome šešis itin modernius žvalgybinius EOS C-VTOL dronus, kurie yra varomi elektra, palieka minimalų šiluminį pėdsaką, pakyla ir leidžiasi, kur nori, lazeriu koreguoja taikinį ir atsiveda paskui save artilerijos audrą. Į eskadrilę estai dar pridės specialią anteną, kuri klaidina priešą maskuodama nutūpimo-pakilimo ir piloto buvimo vietas bei atsarginių detalių komplektaciją“, – pridūrė A. Tapinas.

Anot A. Tapino, naujo sandorio vertė – 660 000 eurų. Dar 330 000 eurų jau sumokėti iš ankstesnio lėšų rinkimo Magyloms. „Šešios Magylos – čia jau rimta”, – rašė žurnalistas.

Šie estiški dronai taikinį gali užfiksuoti už 15 km, o vienu įkrovimu gali skraidyti iki 3 valandų – 50 km spinduliu.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad Lietuvos gyventojai (ir ne tik) surinko beveik 6 mln. eurų aukų nupirkti bepiločiui orlaiviui „Bayraktar“, o juos gaminanti Turkijos bendrovė „Baykar“ nusprendė tokį padovanoti Lietuvai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA