Audros įkarštyje kauniečiams prireikė ugniagesių pagalbos: vadavo iš užsemto automobilio, gelbėjo turtą | Kas vyksta Kaune

Audros įkarštyje kauniečiams prireikė ugniagesių pagalbos: vadavo iš užsemto automobilio, gelbėjo turtą

Ketvirtadienio audra / Skaitytojos nuotr.

Ketvirtadienį praūžusi liūtis tvindė Kauno gatves, iškritusi kruša ir lūžtantys medžiai gadino gyventojų turtą. Pastarąją parą ugniagesiai gelbėtojai 27 kartus visoje Lietuvoje vyko šalinti ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtusių medžių. Kauno apskrityje tokių atvejų užregistruota 11.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdybos duomenimis, ketvirtadienio vakarą medžiai šalinti ne tik nuo kelio. 21.53 val. gautas pranešimas, kad Kapsų gatvėje ant namo nuvirtęs medis. Apie tokį pat atvejį pranešė ir Minties Rato gatvės daugiabučio gyventojai. Ugniagesiams atvykus į įvykio vietą, medis buvo atsirėmęs į namo sieną. Medis supjaustytas, teritorija aptverta STOP juosta.

T. Masiulio gatvėje didelė medžio šaka kliudė ir tris automobilius. Anot ugniagesių, šaka supjaustyta ir patraukta nuo automobilių „Nissan“ ir dviejų „Audi“.

22.17 val. ugniagesiai skubėjo ir į Partizanų gatvę. Gautas pranešimas, kad mergina slėpėsi nuo lietaus, užsitrenkė vartai. Vartai atrakinti, mergina išleista.

Kiek vėliau, 22.53 val., gautas pranešimas, kad Palemono gatvėje užgeso automobilis. Anot pranešėjo, automobilį smarkiai sėmė vanduo, vairuotojas negalėjo išlipti. Atvykus į įvykio vietą, automobilis „VW Touran“ buvo užsemtas vandenyje (apie 1 m). Automobilis gerve ištemptas iš vandens, patrauktas į šalikelę, vairuotojas išlaisvintas. Teritorija aptverta STOP juosta.

23.41 val. gautas pranešimas, kad V. Krėvės prospekte užsemtas dailės mokyklos rūsys, jį išsiurbė atvykę ugniagesiai. Vėliau pranešta ir apie užsemtą kauniečio namą Chemijos gatvėje. Ugniagesių pagalba kobiniais kabliais atkimšta Amalės upelio pralaida. Iš žmonių gyvenamųjų namų rūsių išsiurbtas vanduo.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad audringi orai tęsis ir toliau, laukia perkūnija, škvalas ir kruša.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA