G. Nausėda: tokios situacijos nesame matę jau keletą dešimtmečių | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda: tokios situacijos nesame matę jau keletą dešimtmečių

BNS 2022/06/09 15:23
Gitanas Nausėda / DELFI nuotr.

Susiskaldymą Seime lėmė beatodairiški valdančiųjų veiksmai, teigia prezidentas Gitanas Nausėda, ragindamas parlamento vadovybę skubiai ieškoti išeities.

Taip Prezidentūra komentavo situaciją, kai valdantiesiems trečiadienį surengus nenumatytą posėdį, kad būtų baigtas balsavimas dėl interpeliacijos, ketvirtadienio rytą susirinkę opozicinių frakcijų seniūnai nutarė posėdžiauti atskirai.

„Šioje sudėtingoje geopolitinėje situacijoje Lietuvai kaip niekada reikalinga vienybė ir gebėjimas įsiklausyti. Deja, buldozerio principai politikoje ir beatodairiškas valdančiosios daugumos siekis „nugalėti“ oponentus bet kokiomis priemonėmis suskaldė Seimą ir atvedė į situaciją, kurios nesame matę jau keletą dešimtmečių“, – teigiama BNS prezidento atstovo Rido Jasiuliono atsiųstame komentare.

„Prezidentas kviečia Seimo vadovybę skubiai ieškoti sprendimų, kurie užtikrintų sklandų teisėkūros procesą ir neskaldytų nei parlamento, nei visuomenės“, – teigiama jame.

Konfliktą tarp valdančiųjų ir opozicijos įžiebė žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko interpeliacijos svarstymas.

Išklausę Graikijos prezidentės kalbą plenarinėje posėdžių salėje opozicijos atstovai ketvirtadienį pareiškė, kad su jais nesiskaitoma ir paliko salę.

Opozicijos inicijuotą interpeliaciją žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui Seimas svarstė antradienį. Likus balsavimui, ar pritarti ministro atsakymams į klausimus, opozicijos iniciatyva padaryta pertrauka iki kito posėdžio, tikintis pakeisti politinių jėgų pusiausvyrą per balsavimą ketvirtadienį.

Valdantieji, reaguodami į tai, trečiadienio rytą sušaukė nenumatytą posėdį ir pritarė K. Navicko atsakymams. Protestuodama prieš tai opozicija jau trečiadienį nedalyvavo Seimo posėdyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA