Kauno centre užfiksavo neįprastą akciją – tai protestuotojai ar menininkai? | Kas vyksta Kaune

Kauno centre užfiksavo neįprastą akciją – tai protestuotojai ar menininkai?

Trečiadienio popietę Gruodžio gatvėje įvyko tyli protesto akcija / meninis performansas. Grupelė žmonių iškėlė plakatus, kuriuose buvo užrašyti daugiau ar mažiau aštrūs, ironiški arba skatinantys šūkiai meno ir žmogaus amžiaus stereotipų temomis.

„Daryk daugiau“, „menas neturi galios“, „menas toks pat niekam tikęs kaip sportas“, „pabusk ir žaisk!“, „vertink vyresniųjų išmintį“, „neišsprendžiama neapykanta“, „menas gali išgelbėti pasaulį“, „nesi amžinai jaunas“ – tokius šūkius virš galvų laikė vienuolika Gruodžio gatvėje priešais viešbutį išsirikiavusių žmonių.

Ant skirtingų kartono lakštų pusių juodavo ir akivaizdžiai prieštaringi teiginiai, tarkime „eikite velniop, jaunuoliai“ ir „ateitis priklauso jaunimui“, tad protesto akcija, turinčia vieningą tikslą, to nepavadintum. Veikiau – viešoje vietoje surengta daugiaprasme menine stimuliacija.

Tai tarsi patvirtino vienas akcijos dalyvių – paklaustas, tai protestas ar performansas, vyras nedaugžodžiavo, vaizdo įrašo autoriui teatsakė, kad šis laisvas pasirinkti.

„Best Western Santaka“ viešbučio valdytoja Indre Dzenkauskaite portalui „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad su viešbučio veikla ar jame apsistojusiais svečiais tiesiogiai akcija nesusijusi, neaišku, prieš ar už ką skleidžia žinią grupelė žmonių.

I. Dzenkauskaitės žiniomis, į įstaigą nebuvo kreiptasi su kokiomis nors pretenzijomis, negauta jokių paklausimų. Performansas surengtas spontaniškai, pašnekovės manymu, neįprastas vyksmas gali būti susijęs su šiuolaikinio cirko festivaliu „Cirkuliacija“.

Dalis akcijos dalyvių turėjo festivalio akreditacijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA