„Pienocentro“ pastatui rado naujus šeimininkus | Kas vyksta Kaune

„Pienocentro“ pastatui rado naujus šeimininkus

M. Plepio nuotr.

Laisvės alėjoje naujam gyvenimui atgimsta kultūros paminklas ir vienas ryškiausių Kauno modernizmo architektūros pavyzdžių – architekto Vytauto Landsbergio-Žemkalnio projektuoti „Pienocentro“ rūmai. Buvusiame Kauno technologijos universiteto pastate toliau bus tęsiama švietimo veikla – nuo rugsėjo čia mokysis Kauno nevalstybinės mokyklos „Herojus“ 5–12 klasių mokiniai, o pamokos vyks skirtingomis kalbomis.

Ugdymas – lietuvių, anglų ir ukrainiečių kalbomis

„Mūsų mokyklos padaliniai yra įsikūrę įvairiose Kauno vietose. Mokinių skaičius didėja, mes augame, be to, atsirado tarptautinių daugiakalbių klasių poreikis – vis daugiau vaikų nori mokytis keliomis kalbomis.

Ugdymas bus organizuojamas lietuvių, anglų bei ukrainiečių kalbomis ir taip mieste gyvenantiems kitų tautybių vaikams suteiksime galimybes mokytis savo gimtosiomis kalbomis. Džiaugiuosi, kad vaikai mokysis būtent šiame pastate, kuris ir yra pritaikytas mokslui“, – Kauno savivaldybės pranešime cituojamas nevalstybinės mokyklos „Herojus“ vadovas Andrius Pelegrimas.

Pasak jo, daugiakalbės mokyklos steigimas nėra naujiena, nes mokykla jau šiais metais ugdymo procesą organizavo keliomis kalbomis. Prasidėjus karui Ukrainoje Lietuvoje prieglobstį rado nemažai ukrainiečių šeimų, o Herojaus mokykla vaikus ir mokytojus pakvietė po savo stogu. Vos per mėnesį mokytis priimti 185 ukrainiečių vaikai nuo parengiamosios iki 11 klasės ir 25 mokytojai.

„Turėjome sąlygas ugdymą pritaikyti pagal ukrainiečių vaikų ir mokytojų poreikius. Susidomėjimas mokykla tęsiasi ir toliau, tad nuo rugsėjo pas mus mokysis apie 320 įvairaus amžiaus ukrainiečių. Beje, „Herojaus“ mokyklos pavadinimas taip pat tinka ukrainiečiams – kalbėdami tarpusavyje kartais sakome, kad vaikai iš Ukrainos yra „mokykla mokykloje“, o tos mokyklos pavadinimas – „Heroiam slava“, – pasakojo A. Pelegrimas.

Naujus mokslo metus Kauno nevalstybinė mokykla „Herojus“ pasitiks naujose patalpose – istoriniuose „Pienocentro“ rūmuose (Laisvės al. 55). Čia mokysis keli šimtai 5–12 klasių vaikų.

Miesto atspindys – švietimo įstaigos

Mokyklos vadovą A. Pelegrimą taip pat džiugina, kad Kaunas tampa multikultūriškas, čia kokybišką ugdymą gali gauti įvairių tautybių vaikai, o tai kuria vertę ir pačiam miestui.

„Kalbant apibendrintai manau, kad švietimo įstaigos yra tam tikras miesto atspindys. Miestui svarbu turėti stiprias mokyklas, universitetus, kurie būtų lankstūs, kūrybiški. Nuo to, kokios yra mūsų švietimo įstaigos, viskas ir prasideda, švietimas labai svarbus akcentas, didelė pridėtinė vertė ir miesto veidas“, – teigia mokyklos vadovas.

Augant ir plečiantis mokyklai, jos bendruomenė dėkoja visiems už susitelkimą bei pagalbą – tiek moralinę, tiek finansinę.

„Kai Ukrainoje prasidėjo karas, supratome, kad mes gebame, galime susitelkti, o švietimas ir vaikai yra prioritetas. Už palaikymą esame dėkingi Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, Kauno miesto savivaldybei, o už paramą ir įvairią pagalbą – paramos fondui „One Ukraine“, bendrovei „NFQ“, kitiems privatiems verslams“, – sakė A. Pelegrimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA