Klasikinės muzikos mylėtojus įspėja iš anksto: paskelbta eismo schema | Kas vyksta Kaune

Klasikinės muzikos mylėtojus įspėja iš anksto: paskelbta eismo schema

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienio vakarą vyksiantis Pažaislio muzikos festivalio atidarymo koncertas tradiciškai sutrauks minią operinės muzikos garsų po atviru dangumi išsiilgusių kauniečių. Organizatoriai primena, kur galima palikti automobilius.

„Atvykdami į XXVII Pažaislio muzikos festivalio pradedamąjį koncertą, automobilius galite parkuoti ir pievoje už vienuolyno. Vadovaukitės nurodyta schema ir laikykitės Kelių eismo taisyklių“, – šiandien ryte paskelbta oficialiame festivalio „Facebook“ puslapyje.

Automobilių statyti negalima ant kelkraščiuose, patariama naudotis parkavimo aikštelėmis prie Kauno marių paplūdimo ir greta vienuolyno. Minėta pieva, kuri taip pat bus skirta klausytojų automobiliams, yra kairiau vienuolyno ansamblio.

Eismo schema Pažaislyje / Organizatorių nuotr.

Pažaislio vienuolyno didžiajame kieme pradedamąjį ir baigiamąjį koncertus pristatys Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras su Kauno valstybiniu choru, užsienio ir Lietuvos solistais. Penktadienį, 20 val., bus atlikti operos „Porgis ir Besė“ fragmentai, o uždarymo koncerte rugpjūčio 28 d. – ištraukos iš „Karmen“.

Iš viso festivalio programoje – 36 koncertai, pasirodys atlikėjai iš 17 šalių ir Lietuvos: pianistė Mūza Rubackytė, operos solistas Edgaras Montvidas, smuikininkas Dmitrijus Makhtinas, pianisto Alexanderio Paley suburtas ansamblis „Paleasis“, vokiečių baritonas Benjaminas Applo, gitaristas Milošas Karadagličius ir kiti.

Koncertai vyks Kauno filharmonijoje, Raudondvario kultūros centre, Kristaus prisikėlimo bažnyčioje Kaune, Tado Ivanausko Obelynės sodyboje, Ch. Frenkelio viloje Šiauliuose, Birštono kurhauze ir kitur.

Daugiau apie 27-ąjį kartą rengiamo festivalio ištakas ir šiandieną skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA