Kauno rajono ugniagesiai-savanoriai su Lietuvos kariuomene pasirašė bendradarbiavimo sutartį | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono ugniagesiai-savanoriai su Lietuvos kariuomene pasirašė bendradarbiavimo sutartį

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

„Per paskutinius metus įvykusios krizės parodė, kiek daug lemia partnerystė ir bendras darbas. Tik surėmę pečius negandas įveikiame greičiau“, – pabrėžė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Mero išsakytus žodžius patvirtino ketvirtadienį Kauno rajono savivaldybėje buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp pakaunės priešgaisrinės saugos tarnybos ir Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės.

„Mūsų įstaigos bendradarbiauja jau seniai, o šiandien viską įforminame oficialiai“, – tvirtino rinktinės vadas plk. ltn Vaidas Vasiliauskas.

Kaip skelbiama Kauno rajono savivaldybės pranešime, kariškiai itin daug padėjo Kauno rajonui pandemijos metu, kartu su pakaunės ugniagesiais savanoriais vykdo bendras edukacines ir prevencines programas.

Ši bendradarbiavimo sutartis leis įstaigoms rengti bendrus projektus ir programas, rūpintis vaikų ir jaunimo socializacija, šviesti gyventojus saugumo ir gynybos politikos klausimais. Įstaigų vadai pažadėjo, kad pakaunėje netrūks ir renginių visuomenei, kurie skatins pilietiškumą, patriotiškumą bei fizinį aktyvumą.

Meras su rinktinės vadu aptarė galimybes dar šiais metais Kauno rajone surengti didelį renginį bendruomenei, kurioje savo veiklą pristatytų kariuomenė, ugniagesiai, policija ir kitos specialiosios tarnybos.

Kauno rajone savanorių ugniagesių tarnyba sėkmingai veikia jau šešerius metus. Savanoriškoje priešgaisrinėje veikloje dalyvauja ir meras, jis yra priešgaisrinės saugos tarnybos globėjas. Gesinant gaisrus Kauno rajone kartu su profesionalais dalyvauja daugiau kaip 100 savanorių. Jie yra ypač svarbi saugumo grandis, nes leidžia ne tik greičiau lokalizuoti išplitusias liepsnas, bet taip pat gali tiksliau pasakyti, kaip nuvykti į vietą, kiek žmonių namuose gali būti, nes dauguma savanorių – vietiniai gyventojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA