Trenerė L. Dabašinskienė kviečia į nėščiųjų pikniką Draugystės parke | Kas vyksta Kaune

Trenerė L. Dabašinskienė kviečia į nėščiųjų pikniką Draugystės parke

Trenerė, sveikatinimo iniciatyvos nėščiosioms ir mamoms po gimdymo „Mano mama juda“ sumanytoja Laura Dabašinskienė./ D. Pavalkio nuotr.

Birželio 4 d. Draugystės parke vyks nėščiųjų piknikas, kurį organizuoja 36-tą nėštumo savaitę besilaukianti akušerė, trenerė Laura Dabašinskienė. Sveikatinimo iniciatyvą „Mano mama juda“ subūrusi moteris renginio metu ne tik pakvies pabendrauti, papasakos apie pasiruošimą gimdymui, bet ir praves lengvą mankštą.

Treniruojasi iki pat gimdymo

„Įkopiau į 36-tą nėštumo savaitę, visą nėštumą buvau fiziškai aktyvi ir iki šiol vedu mankštas nesilaukiančioms bei moterims po gimdymo ne tik sausumoje, bet ir baseine. Aišku, judėti tampa vis sunkiau, tačiau aktyvumas labai reikalingas ir šiuo laikotarpiu. Judėjimas svarbus tiek emociniam nusiraminimui, tiek gimdymui besiruošiančiam kūnui“, – atkreipė dėmesį sveikatingumo trenerė L. Dabašinskienė, šiuo metu besilaukianti antros atžalos.

Ji pabrėžė, kad fizinis ir emocinis nėščiosios pasiruošimas gimdymui suteikia moteriai pasitikėjimo savimi, leidžia geriau pažinti savo kūną bei veda prie sėkmingos gimdymo baigties.

„Teigiamos emocijos mankštos metu perduodamos ir mažajam pilvo gyventojui, o tai turi didelę įtaką neurologiniam vaisiaus vystymuisi“, – pridūrė L. Dabašinskienė.

L. Dabašinskienės vedama mankšta./ D. Pavalkio nuotr.

Svarbu judėti

Anot pašnekovės, naudą atrasti galima ne pavienėje mankštoje, o nuolat judant. Skaitosi kiekvienas judesys – buities darbai, vaikščiojimas ir pan.

„Rami ir laiminga mama – laiminga visa šeima, todėl nėštumas yra tik pradžia sveikesnės gyvensenos link, kuri gali tęstis ir po gimdymo, tereikia noro“, – kalbėjo trenerė.

Anot jos, lengviausia mankštintis baseine, tačiau jame negalima išbandyti visų pasiruošimui gimdyti skirtų pratimų, todėl rekomenduojama neapsistoti tik prie vienos veiklos, o paįvairinti judėjimą: vaikščioti, plaukioti ar mankštintis ant kilimėlio.

„Galima mažo ar vidutinio intensyvumo mankšta namuose ar lauke, taip pat ir svarmenų kilnojimas, tik svarbu, kad nėščioji jaustų save bei atpažintų kūno skleidžiamus signalus sustoti. Svarbu vengti kontaktinio sporto ar tokios fizinės veiklos, kur yra rizika susižeisti pilvą”, – akcentavo trenerė L. Dabašinskienė.

Mankšta./ D. Pavalkio nuotr.

Reikia registruotis

Nėščiųjų piknikas vyks birželio 4 d. (šeštadienį), 11 val. Draugystės parke, renkamasi šalia krepšinio aikštelės. Rekomenduojama pasiimti vandens, užkandžių, sportinį kilimėlį bei žaislų savo mažiesiems, jei kartu atkeliaus ir jie.

Organizatoriai pažymi, kad už savo bei vaikų sveikatą atsako dalyviai, tad prieš vykstant į mankštą būtina pasitarti su nėštumą prižiūrinčiu gydytoju.

Į renginį būtina registracija. Daugiau informacijos čia.

Sujungusi akušerijos ir sporto trenerės žinias L. Dabašinskienė tapo nėščiųjų ir moterų po gimdymo trenere.  Ji kviečia mamas sportuoti su vežimėliais, rengia šeimų žygius, kartu su dukra yra dalyvavusi ne vienose bėgimo varžybose. Tikslas –  sutelkti nėščiųjų bendruomenę, kad judėjimas nuo nėštumo pradžios iki pabaigos taptų įpročiu./ Asmeninio albumo nuotr.
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA