„Judėk sveikai“ vasaros sezono tvarkaraštyje – per 30 nemokamų treniruočių visame mieste | Kas vyksta Kaune

„Judėk sveikai“ vasaros sezono tvarkaraštyje – per 30 nemokamų treniruočių visame mieste

Organizatorių nuotr.

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras skelbia apie prasidedantį naują, jau devintuosius metus skaičiuojančio projekto „Judėk sveikai“ vasaros sezoną. Nuo birželio 1 d. kauniečiai galės rinktis iš daugiau nei 30 nemokamų treniruočių skirtinguose miesto mikrorajonuose. Tarp jų – tiek gyventojų jau pamėgti, tiek naujai pristatomi užsiėmimai.

Treniruotės visų amžiaus grupių gyventojams

Nuo 2013 metų Kaune organizuojamas nemokamų treniruočių projektas „Judėk sveikai“ kasmet pritraukia šimtus sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą mėgstančių kauniečių. Nemokamos treniruotės ir mankštos vyksta įvairiomis savaitės dienomis, skirtingose Kauno miesto viešosiose erdvėse. Užsiėmimus veda profesionalūs treneriai, kurie ne tik padeda taisyklingai atlikti pratimus, bet ir garantuoja dalyviams puikią nuotaiką energijos kupinose treniruotėse.

Birželio 1 d. prasidedančio „Judėk sveikai“ vasaros sezono tvarkaraštyje – per 30 skirtingų užsiėmimų, skirtų vaikams, senjorams, nėščiosioms ar jau turinčioms mažylius mamoms, suaugusiems bei poroms.

Organizatorių nuotr.

„Tarp pagrindinių šio sezono naujienų – nėščiųjų kineziterapija baseine, vyksianti kiekvieną vasaros penktadienį. Taip pat į užsiėmimus kviesime ir mamas su mažyliais. Du kartus per savaitę mamos kartu su vežimėliuose gulinčiais ar sėdinčiais mažyliais galės judėti Kalnie
ių parko takeliais, atlikdamos trenerių skiriamus pratimus, o vežimėlius panaudojančios kaip inventorių.

Taip pat tėvelių patogumui, visus 5-12 metų amžiaus vaikus kviesime judėti vaikų treniruotėse, kurios vyks visai greta tėvams vykstančios funkcinės treniruotės.Tiesa, naujienos laukia ir senjorų. Šią vasarą juos kviesime ne tik gerinti savo kūno funkcionalumą, bet ir mokytis šokių žingsnelių. Kiekvieną darbo dieną vyks po vieną senjorams pritaikytą veiklą“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Gerda Kuzmarskienė.

Projekto „Judėk sveikai“ tvarkaraštyje ir toliau lieka populiariausios, gyventojų labiausiai pamėgtos treniruotės. Per pietų pertraukas nuotoliniu būdu kauniečiai galės jungtis į pusvalandžio trukmės kineziterapijos užsiėmimus. Šios treniruotės atliekamos sėdint ant kedės, be jokio papildomo inventoriaus, o jų intensyvumas – žemas, tad sportuoti galima tiesiog darbo vietoje.

Organizatorių nuotr.

Taip pat vasaros sezonu du kartus per savaitę kauniečiai kviečiami dalyvauti funkcinėse, jogos, kalanetikos bei bėgimo treniruotėse, išbandyti ir pastiprinti nugaros bei pilvo preso raumenis „Press&Back“ treniruotėje, o viso kūno raumenis sustiprinti vakarinių kineziterapijos užsiėmimų bei pilates užsiėmimų metu.

„Gyventojams suteiksime galimybę judėti ir šokio ritmu. Nuo birželio 13 d. startuos zumbos, senjorų linijinių šokių bei porinių šokių treniruotės“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė.

Laukia sezono starto programa

Vasaros sezonu visi užsiėmimai organizuojami lauke – atvirose viešosiose miesto erdvėse. Visuomenės sveikatos biuro komanda primena, jog esant prastoms oro sąlygoms, tą dieną treniruotės nevyks.

„Norėdami pasidžiaugti startuojančiu vasaros sezonu birželio 1 d. 18 val. kviečiame dalyvauti vasaros sezono atidarymo treniruotėse – funkcinėje ir vaikų treniruotėse Draugystės parke. O birželio 13 d. kviesime sudalyvauti masinėje bėgimo treniruotėje, kurioje atliksime net 40 skirtingų bėgimo techniką gerinančių pratimų.

Šių treniruočių metu galėsite dalyvauti žaidimuose ir iššūkiuose bei laimėti įvairių projekto „Judėk sveikai“ bei Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro prizų. Taip pat norime pasidžiaugti, kad šių renginių metu galėsite užsipildyti savo gertuves mūsų rėmėjų, vienų didžiausių natūralaus mineralinio vandens gamintojų UAB „Druskininkų Rasa“ Office life vandeniu“, – sako G. Kuzmarskienė.

„Judėk sveikai“ treniruočių grafikas / Organizatorių nuotr.

Visos projekto „Judėk sveikai“ treniruotės kauniečiams – nemokamos, tačiau į dalį jų būtina išankstinė registracija. Užsiregistruoti į norimą užsiėmimą ar gauti išsamesnės informacijos apie treniruotes galima internetinėje svetainėje www.judeksveikai.kaunas.lt.

Projekto naujienas galima sekti ir „Judėk sveikai“ „Facebook“ profilyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA