P. Jankūnui skirtą mačą „Žalgirio“ fanų tribūna pasitiko tuščia | Kas vyksta Kaune

P. Jankūnui skirtą mačą „Žalgirio“ fanų tribūna pasitiko tuščia atnaujinta

R. Tenio nuotr.

Pirmadienio LKL mažojo finalo susitikimą tarp Šiaulių „Šiaulių“ (0) ir Kauno „Žalgirio“ (2), kuris gali būti paskutinis karjeroje namuose sužaistas mačas komandos kapitonui Pauliai Jankūnui, sirgaliai „Green White Boys“ ištesėjo nemalonų pažadą. Užkietėjusiems „Žalgirio“ fanams skirtoje tribūnoje šiandien neplevėsuoja vėliavos ir nedunda būgnai.

„Žalgirio“ fanų klubas „Green White Boys“ ant žalgiriečių neva užpyko, kai dalis jų neva atsiribojo nuo sirgalių šiems paviešinus apie žaidėjų apsilankymą bare po pusfinalio pralaimėjimo Panevėžio „Lietkabeliui“. Arenoje pirmadienio vakarą kur kas tyliau, kadangi gana gausiai susirinkusių kitų sirgalių neužveda triukšmingas „Green White Boys“ būrys.

Karjerą pernai taip pat baigęs buvęs žalgirietis Jonas Mačiulis tai įvertino kaip ne visai adekvatų ėjimą. Karolis Tiškevičius svarstė fanus galėjus ateiti paploti tik P. Jankūnui, taip išreikšdami padėką 18 sezonų su „Žalgiriu“ praleidusiam krepšininkui, nors komandos šiuo metu jie ir nepalaikytų.

Kauno „Žalgirio“ sirgalių grupė „Green White Boys“ apie komandos palaikymo stabdymą netikėtai pareiškė gegužės 26-osios vakarą. Kaip teigta klubo „Facebook“ puslapyje paskelbtoje žinutėje, palaikymas stabdomas dėl komandos elgesio po pirmųjų rungtynių su Šiaulių ekipa, kai sirgaliai esą pasijautė, kad jų palaikymas nereikalingas, o žaidėjų ir fanų vertybės nesutampa.

„Green White Boys“ stabdo pagrindinės Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos palaikymą. Įvykiai po pirmųjų mažojo finalo rungtynių su Šiauliais galutinai parodė, kad mūsų ir dalies dabartinių komandos žaidėjų vertybės bei požiūris į „Žalgirį“ nesutampa“

90 mūsų narių buvo aiškiai parodyta, kad palaikymas komandai mažojo finalo serijos metu nėra reikalingas. Žinutę supratome ir ją priimame“, – buvo teigiama sirgalių grupės įraše.

Primename, kad trečiosios Lietuvos krepšinio lygos mažojo finalo serijos rungtynės „Žalgirio“ arenoje yra ypatingos – tai galimai paskutinės namų rungtynės Kauno „Žalgirio“ kapitono P. Jankūno karjeroje.

Šia proga „Žalgirio“ arenoje pirmadienį susirinkę aistruoliai išvydo „Žalgirio“ legendai paruoštą specialų rungtynių pristatymą. 13 numeriu pažymėtas centrinis „Žalgirio“ arenos parketo apskritimas, o visų komandos krepšininkų marškinėlius papuošė P. Jankūno pavardė.

Mažojo finalo serija vyksta iki keturių pergalių, joje žalgiriečiai prieš „Šiauliai-7bet“ komandą pirmauja rezultatu 2:0.

Atnaujinta 20.24 val.

„Green White Boys“ neištvėrė neatidavę pagarbos P. Jankūnui. Ketvirtą kėlinį sirgaliai užėmė savo vietas tribūnoje ir pradėjo skanduoti specialiai komandos kapitonui, o netrukus – užvedinėti areną tradicinėmis „Žalgirio“ skanduotėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA