Vyriausybė svarstys elektros ir dujų kainų kompensacijas gyventojams | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė svarstys elektros ir dujų kainų kompensacijas gyventojams

BNS 2022/05/30 07:21
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė pirmadienį ketina patvirtinti valstybės subsidiją gyventojams už elektrą ir gamtines dujas, taip pat minimalius tarifus, žemiau kurių jiems nebus kompensuojamos elektros ir dujų kainos. Subsidijos bus mokamos tik antrąjį šių metų pusmetį.

Energetikos ministerija Vyriausybei siūlo nuo liepos iki gruodžio pabaigos elektros kainą buitiniams vartotojams padengti iki 9 centų už už kilovatvalandę (kWh), o gamtinių dujų – iki 54 centų už kubinį metrą.

Minimalus standartinis tarifas, žemiau kurio nebūtų kompensuojama elektros kaina, turėtų siekti 24 centus už kWh. Tokiu būdu elektros kaina vartotojams didėtų 40 proc., palyginti su dabartiniu tarifu.

Tuo metu gamtinių dujų vartotojams bendrovės „Ignitis“ tiekiamos dujos su subsidija brangų 28,8–43,4 proc.

Vyriausybė anksčiau yra deklaravusi, kad elektros ir dujų kainos gyventojams nuo liepos neturėtų didėti daugiau kaip 40-50 proc.

Seimo gegužę priimtos Gamtinių dujų, Elektros energetikos ir Energetikos įstatymų pataisos nustatė, kaip gyventojams nuo liepos bus kompensuojamos elektros ir gamtinių dujų kainos. Kompensacijoms buitiniams vartotojams planuojama skirti apie 200 mln. eurų iš bendro 570 mln. eurų paketo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA