Šalies vadovai išreiškė užuojautą dėl L. Tapino mirties | Kas vyksta Kaune

Šalies vadovai išreiškė užuojautą dėl L. Tapino mirties

Kas vyksta Kaune, BNS inf. 2022/05/29 11:30
ELTA nuotr.

Šeštadienį eidamas 78-uosius metus šį pasaulį apleido žurnalistas, rašytojas, kino istorikas ir kritikas Laimonas Tapinas. Užuojautą dėl L. Tapino mirties reiškia ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ir prezidentas Gitanas Nausėda.

„Ryškių talentų asmenybė, mylimas dėstytojas ir savosios srities profesionalas Laimonas Tapinas didžiulę gyvenimo dalį paskyrė žurnalistikai, prisidėjo prie jos tradicijos formavimo Lietuvoje ir ateities kartų ugdymo. Šis indėlis neliks pamirštas, kaip neliks pamirštas ir šviesus jo atminimas artimųjų, bičiulių, buvusių kolegų ir mokinių širdyse. Visiems jums šią netekties valandą reiškiu gilią užuojautą“, – sekmadienio rytą išplatintame pranešime sakė premjerė.

Užuojautą išreiškė ir prezidentas G. Nausėda: „Išėjo išskirtinės šviesos žmogus, nepaprastai daug prisidėjęs kuriant nepriklausomos Lietuvos žurnalistiką, ugdant naujosios kartos žurnalistus. Jo profesinė ir visuomeninė veikla, asmeninė pozicija ir atsakomybė įkvėpė daugelį pozityviai veiklai, o žodžio meistrystė – nuolat vertė žavėtis jo talentu. Reiškiu nuoširdžią užuojautą L. Tapino artimiesiems, bendražygiams, visai žurnalistų bendruomenei.“

Apie L. Tapino mirtį feisbuke pranešė jo sūnus žurnalistas ir visuomenininkas Andrius Tapinas.

Kaip skelbia naujienų agentūra BNS, L. Tapinas gimė 1944 metais Palangoje, baigė žurnalistiką Vilniaus universitete, vėliau jame dėstė, inicijavo Istorijos fakulteto dviejų žurnalistikos katedrų reorganizavimą į Žurnalistikos institutą, buvo jo direktorius, prisidėjo prie Komunikacijos fakulteto steigimo. Taip pat vadovavo Lietuvos radijui ir televizijai, buvo įkūręs Žurnalistikos centrą.

L. Tapinas parašęs dokumentinės prozos ir esė knygų „Iliuzijų mugė“, „Nešk, Dauguva, atminimą“, „Medyje angelas verkia“ ir t.t., taip pat išleido enciklopedinį žinyną apie Lietuvos kinematografininkus.

Jis apdovanotas Gedimino ordino Karininko kryžiumi, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi, Juozo Tumo-Vaižganto ir Vinco Kudirkos bei Kultūros ir meno premijomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA