Konservatoriai išsikėlė tikslus savivaldos rinkimams: yra erdvės pasirodyti stipriai | Kas vyksta Kaune

Konservatoriai išsikėlė tikslus savivaldos rinkimams: yra erdvės pasirodyti stipriai

BNS 2022/05/29 13:52
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako matantis erdvės pasirodyti stipriai kitąmet vyksiančiuose savivaldos rinkimuose, tačiau konkrečiai, ką laikytų pergale juose, neatskleidžia.

„Matau erdvės pasirodyti stipriai. Sutelkti rinkėjus, kai kur – neprarasti rinkėjų, nes vyksta persigrupavimas“, – sekmadienį žurnalistams po partijos tarybos posėdžio sakė G. Landsbergis.

Jo teigimu, „bent jau trijuose didžiuosiuose miestuose“ laukiami pokyčiai, čia yra terpė stipriai pasirodyti dešiniosioms partijoms.

Taip pat partijos pirmininkas akcentuoja, kad svarbu ir nepralaimėti ten, kur šiuo metu dirba konservatorių merai. „Norisi nepralaimėti ten, kur turime savo merus“, – teigė partijos lyderis.

Jo teigimu, šiuo metu politinis laukas yra „restruktūrizacijos etape“ dėl Ukrainoje vykstančio karo, krizių, todėl dar „sunku pasakyti, kaip jis atrodys“ prieš pat rinkimus.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis sako, kad kol kas būsimi kandidatai į merus nėra aiškūs, tačiau partijos taryba nusprendė, kad jie turėtų būti patvirtinti iki rugsėjo 30 dienos.

Pasak G. Landsbergio, merų postų svarsto siekti ir dalis konservatorių Seime. „Svarstymų yra iš pačių žmonių, bet nebūtinai kalbama apie didžiuosius miestus“, – kalbėjo G. Landsbergis.

TS-LKD Seime turi didžiausią frakciją, jai priklauso 50 parlamentarų. Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų kovą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA