„Žalgirio“ vardą reabilituoja Kauno rankininkės: iškovojo Lietuvos čempionių titulą | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ vardą reabilituoja Kauno rankininkės: iškovojo Lietuvos čempionių titulą

/ Kauno moterų rankinio komandos „ACME-Žalgiris“ nuotr.

Tapti 2022 metų Lietuvos čempionato aukso medalininkėmis šiemet prireikė visų finalo penkių rungtynių.

Paskutiniąsias penktąsias rungtynes esant rezultatui 2:2, kaunietės laimėjo užtikrintai – 5 įvarčių skirtumu (37:32), o pirmą kėlinį – 8 įvarčių skirtumu (22:14). Sėkmę lėmė gera gynyba, kai buvo asmeniškai ginama EGLĖS žaidimo organizatorė Inesa Verbovik (Inesa kurį laiką anksčiau atstovavo ir ACME-ŽALGIRIO komandai). Visos žalgirietės žaidė taip galingai, kad net vilnietės negebėjo išnaudoti nuo pirmo kėlinio vidurio už prasižengimą iki rungtynių pabaigos pašalintos žalgirietės Audingos Kniubaitės praradimą (Audinga per 13 minučių jau buvo spėjusi įmesti 6 įvarčius).

Antrą kėlinį toliau dominavo kaunietės, bet vilnietės taip pat pradėjo asmeniškai ginti ACME-ŽALGIRIO atakų organizatorę Dovilę Ilčiukaitę. Žalgirietės nesutriko ir net skirtumą padidino iki 10 įvarčių 30:20, tačiau dar buvo likę žaisti 20 minučių. Tos minutės buvo labai atkaklios. Kaunietės žaidė pasiaukojančiai, drąsiai, ryžtingai veržėsi atakuodamos ir atsidavusiai gynėsi.

Pergalę šiose rungtynėse būtent ir lėmė absoliučiai visų žalgiriečių gebėjimas pasiaukojančiai žaisti visas rungtynes ir išnaudoti savo privalumus bei darnų žaidėjų tarpusavio bendradarbiavimą, rašoma Kauno moterų rankinio klubo pranešime žiniasklaidai.

ACME-ŽALGIRIO komanda čempionių titulą susigrąžino po dviejų metų, o iš viso Lietuvos čempionėmis tapo 7-ąjį kartą.

Šį 2021-2022 metų sportinį sezoną ACME-ŽALGIRIO komanda laimėjo visus titulus: Lietuvos supertaurę, Lietuvos taurę ir Lietuvos čempionatą. Įdomu dar ir tai, kad įveiktos visos konkurentės: supertaurės varžybose nugalėtos praėjusių metų Lietuvos čempionės GARLIAVOS rankininkės, Lietuvos taurės finale – Vilniaus EGLĖS komanda, Lietuvos čempionato finale – dar kartą Vilniaus EGLĖS komanda.

Taigi, ACME-ŽALGIRIS rankininkės – absoliučios 2021-2022 metų sporto sezono favoritės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA