R. Karbauskis apie mero rinkimus: Kaune mums rimtą iššūkį gali mesti tik V. Matijošaitis | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis apie mero rinkimus: Kaune mums rimtą iššūkį gali mesti tik V. Matijošaitis

BNS / Jūratė Skėrytė 2022/05/27 19:22
DELFI nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) po savivaldos rinkimų tik sustiprins pozicijas, o buvusio bendražygio Sauliaus Skvernelio įkurta partija nebus konkurentė, nes jų vertybės skiriasi, sako „valstiečių“ lyderis.

„Mes dar niekada neturėjome tokio stipraus kandidatų į merus sąrašo savivaldos rinkimams“, – penktadienį po partijos tarybos posėdžio Naisiuose BNS sakė LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Taryba patvirtino 24 kandidatus į merus. Pasak R. Karbauskio, dar tiek pat skyrių yra iškėlę savo kandidatus, bet jų nepatvirtinę, o maždaug dešimtyje savivaldybių „valstiečiai“ kandidatų dar ieško.

„Savivaldos rinkimuose dalyvaus šeši-septyni Seimo nariai. Jie, be abejonės, savo savivaldybėse bus favoritai“, – įsitikinęs R. Karbauskis.

Tarp tokių jis minėjo kandidatu į Kauno miesto merus patvirtintą Aurelijų Verygą, Klaipėdos – Ligitą Girskienę, Alytaus – Robertą Šarknicką, Panevėžio – Deividą Labanavičių.

„Miestuose turėsime labai stiprius kandidatus. Tai reiškia, kad miestuose mūsų rezultatai bus geresni nei anksčiau. O rajonuose niekur nematau, kad galėtų būti blogėjimas. Šiandien negaliu įvardyti savivaldybės, kurioje turėtume ką nors prarasti“, – tvirtino LVŽS pirmininkas.

„Jeigu kas nors nori palaidoti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, tai pirmasis atsakymas tiems laidotojams bus savivaldybių rinkimai, per kuriuos mes rezultatų ne tik nepabloginsime, bet mes jį tikriausiai ir pagerinsime“, – pridūrė jis.

Pasak jo, Kaune A. Verygai konkurentu gali būti tik dabartinis miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

„Jeigu rinkimuose dalyvaus dabartinis meras, jų dvikova tikrai bus įdomi, jeigu nedalyvaus V. Matijošaitis, norėčiau pamatyti tą politiką, kuris galvotų, kad nesunkiai įveiks A. Verygą. Pagal žinomumą, pagarbą Kauno mieste tai, žinoma, yra favoritas“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Tarp penktadienį tarybos patvirtintų kandidatų taip pat yra buvęs Anykščių meras Kęstutis Tubis, Kalvarijos savivaldybės meras Vincas Plikaitis, Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, Visagino meras Erlandas Galaguzas, Marijampolėje keliamas LVŽS skyriaus narys Kęstutis Tumelis, Plungės rajone – buvęs Seimo narys Andriejus Stančikas, Raseinių rajone – dabartinis parlamentaras Arvydas Nekrošius.

Sostinėje „valstiečiai“ savo kandidato į merus dar neturi. Anot partijos pirmininko, šiuo metu tai viena svarbiausių užduočių rengiantis kitąmet vyksiantiems savivaldos rinkimams.

Per praėjusius savivaldos rinkimus LŽVS pirmą kartą gavo mandatų Vilniaus miesto savivaldybėje. Tuomet už šią partiją balsavo 4,7 proc. rinkėjų ir jai teko trys mandatai iš 51. Tačiau šiemet du jos nariai nutraukė ryšius su „valstiečiais“ ir perėjo į „valstiečių“ ekspremjero Sauliaus Skvernelio įkurtą Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“.

R. Karbauskis įsitikinęs, kad S. Skvernelio partija per savivaldos rinkimus iš jų rinkėjų nenuvilios.

„Mums – jokios įtakos. Kiek bebūtų šurmulio nacionaliniu mastu ir tai, kad mūsų frakcija Seime nukraujavo trečdaliu, savivaldoje tai nieko nereiškia. Ten reiškia skyriai ir žmonės, kurie yra rajonuose“, – BNS sakė R. Karbauskis.

Anot jo, S. Skvernelio partija priglaudė dalį ne itin gerą reputaciją turinčių buvusių „valstiečių“, be to, šios partijos vertybės smarkiai skiriasi.

„Demokratų sąjunga yra liberalai. Jų balsavimai yra kaip liberalų. Mes stengsimės žmonėms tai paaiškinti, kad už juos balsuotų tie, kas balsuoja už liberalus. Sauliaus Skvernelio partijos frakcija Seime pramušinėja partnerystės įstatymą. Tai visiškų liberalų pozicija. (…) Už juos negali balsuoti žmogus, kuris už mus balsuodavo dėl vertybinių dalykų“, – įsitikinęs „valstiečių“ lyderis.

„Jie – nepagrindiniai mūsų konkurentai tikrai. Pagrindiniai mūsų konkurentai savivaldybių rinkimuose yra komitetai. Kita vertus, jie yra ir mūsų partneriai. Ir pagrindiniai konkurentai yra socialdemokratai, nes jie turi stiprią poziciją savivaldoje“, – tvirtino politikas.

Praėjusią Seimo kadenciją buvęs „valstiečių“ premjeras S. Skvernelis šiemet su dešimt buvusių „valstiečių“ įkūrė Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“.

Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų kovą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA