VDU Botanikos sode bus rengiamas kauniečių ir ukrainiečių piknikas | Kas vyksta Kaune

VDU Botanikos sode bus rengiamas kauniečių ir ukrainiečių piknikas

Asociatyvi/„Tavo Dronas" nuotr.

Tarptautinę vaikų gynimo dieną, birželio 1-ąją, Kaune apsistoję Ukrainos piliečiai ir kauniečiai kviečiami dalyvauti solidariame piknike, kuris vyks VDU Botanikos sode nuo 17 val.

Pikniko idėja svarbi dėl keletos priežasčių. Pirma, nesantaiką ir abejones kurstančio turinio socialinėse medijose augimas, skelbiama Vytauto Didžioje universiteto pranešime žiniasklaidai.

Antra, pilnavertis bendruomeninis gyvenimas iš karo zonos Ukrainoje pasitraukusiems mamoms ir vaikams yra ypač svarbus siekiant palaikyti jų dvasią. Ukrainiečių šeimos Lietuvoje gyvena jau daugiau nei du mėnesius – jie vis dar bando prisitaikyti prie gyvenimo kitoje šalyje: aktyviai įsilieja į darbo rinką, švietimo sistemą ir kuriasi naujus socialinio bei kultūrinio gyvenimo įpročius. Ukrainos šeimos tampa mūsų visuomenės dalimi: riba tarp „jie“ ir „mes“ išsitrynė. Yra tik mes. Piknikas – natūrali aplinka pažinti vieniems kitus iš arčiau. 

Idėją palaiko „Kamado bono“, „Santoku“, „Mona Ližė“, „Urban Pizza Dealer“, „Čilas“– jie pikniko metu ukrainiečiams paruoš 2000 maisto porcijų. Tuo tarpu Ukrainos moterys dalyvius vaišins ukrainietiškais barščiais. Visi ateinantys kviečiami atsinešti pledus, maisto, stalo žaidimų.

Pikniko metu vaikams bus organizuojamos edukacijos, veiks biblioteka, vyks sporto užsiėmimai, šokiai, piešimo dirbtuvės, moterys jungsis į sutartinių ratą, suaugusieji taip pat galės dalyvauti paskaitose, knygos pristatyme ir kitose veiklose.

Piknikas vyks birželio 1 d., trečiadienį, 17.00 – 21.00 val., VDU Botanikos sode (Ž. E. Žilibero g. 4), Kaune. 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA