Nemunu pradėjo kursuoti atnaujintas turistinis laivas „Žalgiris“ | Kas vyksta Kaune

Nemunu pradėjo kursuoti atnaujintas turistinis laivas „Žalgiris“

Organizatorių nuotr.

Kauniečius pasiekė žinia, jog vasaros kelionių Nemunu sezoną pradėjo restauruotas laivas „Žalgiris“, penktadieniais, šeštadieniais bei sekmadieniais iškylautojus plukdysiantis Zapyškio link ir atgal. Atnaujintame salone laivas talpina 70 keliautojų bei turi 20 vietų dviračiams ir paspirtukams. Kelionės laivu „Žalgiris“ bus vykdomos iki pat rugsėjo pabaigos.

Pasigrožėti Nemunu ir jo apylinkėmis

Išplaukus į kelionę laivu „Žalgiris“ kauniečiams bei miesto svečiams atsiveria didingas Nemuno ir jo apylinkių grožis. Keliautojai gali žavėtis upės pakrantėmis: jų gamta, gyvūnija bei savaitgaliais aktyviai vykstančiomis poilsinėmis veiklomis.

Kelionę laivas pradeda ties Nemuno sala, tęsia iki pat Zapyškio ir grįžta atgal. Išvykos metu praplaukiami tokie dailūs miesteliai, kaip Raudondvaris, Kačerginė, Kulautuva ir kiti, maršrutu „Žalgirio arena“-Vytauto bažnyčia-Kačerginė-Zapyškis ir atgal: Zapyškis-Kačerginė-Vytauto bažnyčia-„Žalgirio arena“.

Laivas „Žalgiris“ / Organizatorių nuotr.

Pramoginis plaukimas vykdomas tik šiltuoju metų periodu. Turistinių pramogų ieškantys gyventojai kelionę laivu „Žalgiris“ gali planuoti penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais iki pat rugsėjo mėnesio pabaigos.

Atnaujintas laivo salonas

Visai neseniai atnaujintame laivo „Žalgiris“ salone šiandien vienu metu gali plaukti iki 70 keleivių. Taip pat laive numatyta apie 20 vietų dviračiams ir paspirtukams. Tikimasi, jog suteikdamas galimybę judėti po miestą ir jo apylinkes be automobilio, laivas „Žalgiris“ prisidės prie miestiečių darnaus judumo įpročių formavimo.

Laivas „Žalgiris“ / Organizatorių nuotr.

Plaukimas laivu suaugusiajam kainuoja 5 Eur, pensininkui ar neįgaliajam – 2,5 Eur, moksleiviui ar studentui taip pat 2,5 Eur. Plaukiantiems su dviračiu jo gabenimas kainuoja 1 Eur papildomai. Vaikai iki 7 metų gali keliauti nemokamai.

Laivo „Žalgiris“ grafikas / VVKD nuotr.

Bilietus galima įsigyti internetu, „Kakava“ bilietų sistemoje, spustelėjus čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA