Kauniečiai už praėjusius metus dar nesumokėjo 7,5 mln. eurų GPM | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai už praėjusius metus dar nesumokėjo 7,5 mln. eurų GPM

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad apie 14,5 tūkst. Kauno apskrities gyventojų gegužės – birželio mėn. sulauks pranešimų apie deklaruotą ir laiku nesumokėtą gyventojų pajamų mokestį (toliau – GPM) už 2021 m. Mokestį reikėjo sumokėti iki š. m. gegužės 2 d. Kauno apskrities gyventojai už praėjusius metus skolingi daugiau nei 7,5 mln. eurų GPM.

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) gyventojus apie turimas skolas informuoja savo iniciatyva per Mano VMI, o nesinaudojančius e. paslaugomis – klasikiniu paštu.

„Didžioji dalis gyventojų mokesčius deklaruoja ir sumoka laiku, dėkojame jiems. Visgi kasmet turime ir vėluojančių. Pasitikrinti, ar nėra skolingi valstybės biudžetui, gyventojai visada gali prisijungę prie Mano VMI paskyros“, – sako Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

Kaip rašoma VMI pranešime žiniasklaidai, VMI geranoriškai ragina pranešimus gavusius gyventojus nedelsti ir skolą sumokėti iš karto. Už kiekvieną pradelstą mokesčio sumokėjimo dieną skaičiuojami delspinigiai (0,03 proc. nuo mokėtinos sumos už dieną).

„Jei gyventojai turi laikinų finansinių sunkumų ir negali sumokėti, jie gali kreiptis į mokesčių administratorių dėl skolos išdėstymo dalimis, sudarant mokestinės paskolos sutartį. Nesulaukusi įmokų, VMI yra priversta inicijuoti išieškojimo veiksmus duodama nurodymą kredito, mokėjimo, elektroninių pinigų įstaigoms nurašyti skolas iš asmens sąskaitų, nepavykus to padaryti – perduoti išieškojimą antstoliams, o tai sukelia nepatogumų bei papildomų išlaidų gyventojams“, – primena J. Stankienė.

Prašymą dėl mokestinės paskolos sutarties sudarymo galima pateikti per Mano VMI (Paslaugos > Užsakyti Paslaugą > Mokesčių apskaita ir mokėjimai > Mokestinės nepriemokos sumokėjimo terminų atidėjimas arba išdėstymas).

Primename, kad konsultacijos mokesčių klausimais teikiamos paskambinus 1882 (+370 5 260 5060) ar e. būdu per Mano VMI, nuotolinės paslaugos – telefonu 8 5 2191 777. Paslaugos ir konsultacijos klientų aptarnavimo padaliniuose – tik su išankstine rezervacija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA