Vietoje veislinio keturkojo – didelis nusivylimas: nukentėjo 14 žmonių | Kas vyksta Kaune

Vietoje veislinio keturkojo – didelis nusivylimas: nukentėjo 14 žmonių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) policijos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kurio metu pareigūnams žinoma vyrų trijulė nusprendė pasipelnyti ir internetiniuose portaluose talpino melagingus veislinių šuniukių skelbimus. Kaip nurodoma Kauno policijos pranešime, nuo sukčių nukentėjo 14 avansus pervedusių žmonių.

Į Kauno apskrities VPK pareigūnų akiratį pateko trys vyrai, kurie nusprendė neteisėtai pasipelnyti iš asmenų, norinčių įsigyti įvairių veislių šuniukus. 18 ir 46 metų kauniečiai bei 31 metų vyras, šiuo metu atliekantis laisvės atėmimo bausmę Marijampolės pataisos namuose, sugalvojo neteisėtą būdą pasipildyti pinigines.

Vyrai viename gerai žinomame internetiniame portale talpino melagingus skelbimus apie parduodamus „Toy“ pudelių, „Kavalieriaus Karolio spanielio“ bei „Maltos bišono“ veislių šuniukus. Žmonės iš įvairių Lietuvos miestų susisiekdavo su „pardavėjais“ telefonu ir nieko blogo neįtardami, pervesdavo avansus, tačiau norimų augintinių taip ir negaudavo.

Policijos duomenimis, nuo sukčių nukentėjo 14 augintinius norėjusių įsigyti žmonių.

Dėl šio įvykio Kauno apskrities VPK Dainavos policijos komisariate praėjusią savaitę baigtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 1 d. ir 3 d., dėl sukčiavimo. Už tai gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA