Europinei kaimynų dienai paminėti – renginys Panemunėje | Kas vyksta Kaune

Europinei kaimynų dienai paminėti – renginys Panemunėje

R. Tenio nuotr.

Gegužės 27-oji diena – Europinė kaimynų diena. Šiai dienai paminėti bendruomenės kūrybos namai K.I.N.A.S. „Panemunė“ kviečia visus drauge smagiai praleisti laiką, artimiau susipažinti vieni su kitais. 

Renginys vyks šile prie Panemunės bažnyčios penktadienio vakarą 17:30 val. Ant baltomis staltiesėmis padengtų stalų siūloma atsinešti vaišių ne tik sau, bet ir kaimynui. „Pelėdų kava“ pavaišins skania gilių kava. Iniciatyvą palaiko Kaunas 2022 bendruomenių programa „Fluxus Labas!“.

Kaip nurodo šventės organizatoriai, renginio metu skambės  gyva muzika, vokalinis-instrumentinis duetas taip pat bus atliekamos populiarios lietuviškos dainos. Koncertuos G19 improvizacinės muzikos atlikėjai, o Panemunės kaimynų šventėje bus galima išgirsti dviejų muzikantų pasirodymą. Roberta Daugėlaitė – vokalas, klavišiniai, Giedrius Balbieris – multiinstrumentalistas. Vėliau, vakaro eigoje,  „IMPRO Kaunas“ darys improvizacijos pasirodymą.

Kaip nurodyta renginio skelbime, registracija nėra reikalinga, raginama pasikviesti kuo daugiau kaimynų ir smagiai praleisti laiką. Jauniausiems bus skirta žaidimų erdvė.

„Muzikuojantys, atsineškite savo instrumentus. Mielai jūsų pasiklausysime. Kokia gi šventė be vaišių? Paruošk savo mėgstamą patiekalą, kuriuo būtų lengva pasidalinti su kaimynu ar praeiviu, apie šventę sužinojusiu ir netyčia užsukusiu.

Atsinešk sau mielus indus, iš kurių skanu valgyti, gerti. Mes vadovaujamės tvarumo ir darnos principais, todėl vienkartiniams indams sakome griežtą ne! Taip pat šventėje nevartosime alkoholio, nes jo šventinei nuotaikai sukurti visai nereikia. Jeigu užkandėles pirksite, pasistenkite nusipirkti su kuo mažiau plastikinių ir kitų pakuočių. O jeigu visgi nepavyktų, tuomet prašysime savo pakuotes pasiimti su savimi po renginio ir surūšiuoti“, – rašoma „Facebook“ socialiniame tinkle renginio skelbime.

Šventėje gali būti filmuojama ir fotografuojama. Esant nepalankioms sąlygoms, šventė persikels į kūrybos namų K.I.N.A.S. „Panemunė” erdvę. Salėje nevaikštoma su lauko apavu, tad būtina pasiruošti ką nors persiauti.

Daugiau apie renginį galite skaityti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA