Kaunas išpakavo gimtadienio dovaną: santakoje nugriaudėjo fiesta ant vandens | Kas vyksta Kaune

Kaunas išpakavo gimtadienio dovaną: santakoje nugriaudėjo fiesta ant vandens

KEKS 2022 didysis šou

Šeštadienio vakarą Nemuno ir Neries santakoje įvyko antrosios „Šiuolaikinės Kauno mito trilogijos“ dalies premjera „Santaka“. Nors orai kauniečiams nebuvo dėkingi, įspūdingais garso, šviesos ir šokėjų pasirodymais pažymėtas reginys sugebėjo sutraukti tūkstančius žmonių.

Kaip jau rašė „Kas vyksta Kaune“, renginys pasižymėjo įspūdingais gabaritais – virš 10 įvairiausio dydžio laivų, vaizdo projekcijos, didžiuliai ekranai ir apie 200 atlikėjų: šokėjų, akrobatų bei tarptautinio garso dainininkų. Scenoje taipogi pasirodė Jamala, Giedrė su Jessica Shy, Linas Adomaitis bei „Beissoul & Einius“. Šou vyko ant kranto, dviejose Užnemunės gatvės pusėje prišvartuotose baržose ir vandenyje.

„Santakos“ šou, pažymėjo Kauno mito kuratorius Rytis Zemkauskas, yra apie pasirinkimus, konfliktą su savimi, tiesos ieškojimą, apie tai, kad nuo smulkių pasirinkimų priklauso ateitis. Visąlaik šou metu pasakotojas siūlė rinktis: save ar kitą, žmogų ar mašiną, prieš srovę ar pasroviui.

Pasak R. Zemkausko, parašyti scenarijų tokiam šou buvo labai lengva, kūryba čia esą paprasta, o sunkiausia įgyvendinimas, techninis darbas. „Kaunas 2022“ techninei komandai perprasti Nemuną užtruko metus. Čia viskas išmatuota, atlikti moksliniai tyrimai apie upę, žmonės sekundėmis žino, kaip veikia hidroelektrinė, kaip funkcionuoja Lietuvos vandens keliai – organizatoriams teko viską išmokti.

Žemiau matote nuotraukas iš renginio repeticijos.

Apie 200 kostiumų dizaineris Egidijus Rainys sukūrė, kaip pats įvardijo, per ekstremaliai trumpą laiko tarpą – maždaug mėnesį. Išskirtinai aprengti buvo du chorai, operos solistai, popatlikėjai, šokėjai, akrobatai. Akį traukė ryškiai geltona, oranžinė, ciklameno, kitos itin ryškios spalvos.

„Kostiumai dideli, ryškūs, spalvingi, blizgūs, kai kurie – su šviesos diodais. Kiekvienam atlikėjui kostiumai buvo siuvami specialiai, tariamasi su jais, derinama pagal kūrinius, nuotaiką. Norėjosi kurti tam tikrą intrigą – kas bus toliau?“ – teigė E. Rainys.

Nuo penktadienio šurmuliuojanti Kauno gimtadienio šventę tęsis ir rytoj. Renginių programą galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA