Žaliakalnyje šimtus šeimų sutraukė pirmą kartą įvykusios „Paspirtukynės“ | Kas vyksta Kaune

Žaliakalnyje šimtus šeimų sutraukė pirmą kartą įvykusios „Paspirtukynės“

Paspirtukų šventė Kaune / Organizatorių nuotr.

Šiandien Kauno Žaliakalnyje įvyko pirmosios „Paspirtukynės“, kuriose smagiai varžėsi keli šimtai mažamečių. Ankstyvojo ugdymo mokyklos „Eureka” kieme vaikai lenktyniavo su balansiniais dviračiais ir paspirtukais, dalyvavo edukacinėse veiklose bei domėjosi policijos ir greitosios pagalbos technika.

“Mūsų su partneriais įgyvendintas renginys išpildė savo misiją – motyvuoti šeimas aktyviai judėti laisvalaikiu. „Paspirtukynėse” užsiregistravo daugiau kaip 400 šeimų. Sportavo ne tik vaikai, kuriems tai buvo pirmosios varžybos gyvenime, tačiau ir tėveliai, kurie bėgdami trasa lydėjo savo mažamečius. Džiaugdamiesi šio renginio sėkme, jau svarstome ir apie kitų varžybų organizavimą“, – teigia ankstyvojo ugdymo mokyklos „Eureka“ vadovė Birutė Mačiulienė.

Kaip skelbiama mokyklos „Eureka“ pranešime spaudai, skirtingose amžiaus grupėse apdovanota po tris greičiausius berniukus ir mergaites. Viso medalius ir specialius „Sportland“ prizus gavo trisdešimt mažamečių. Varžybų rezultatai paskelbti „Paspirtukynių“ puslapyje – www.paspirtukynes.lt.

Renginyje mažamečiams pažintines veiklas įgyvendino ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

„Džiaugiamės turėdami galimybė prisistatyti Kauno šeimoms ir miesto svečiams. Tokie renginiai sudaro galimybę vaikams susipažinti su policijos profesija, technika ir pačiais pareigūnais. Niekada negali žinoti, gal iš šio renginio kuris berniukas ir mergaitė išsineš svajonę užaugus prisijungti prie Lietuvos policijos bendruomenės“, – teigia Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas.

„Paspirtukynes“ palaiko ir prie įgyvendinimo prisidėjo didžiausias sporto prekių tinklas Baltijos šalyse „Sportland“, Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotis, Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, UAB BIPA, portalas „Kas vyksta Kaune“, National Geographic Kids, Radijas „Extra FM“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA