VDU vyko konferencija, kurioje nagrinėta kreipimosi į kitą kultūra | Kas vyksta Kaune

VDU vyko konferencija, kurioje nagrinėta kreipimosi į kitą kultūra

Vytauto Didžiojo universitete vakar, gegužės 19 d., vyko VDU Vienas į kitą kreipimosi kultūros konferencija, kurios metu buvo nagrinėta visuomenei vis aktualesne tampanti tema, t.y. kokią kultūrą ir bendravimo stilių per kreipinius renkasi universiteto bendruomenės nariai: ar teikiama pirmenybė lygiavertiems kreipimosi variantams ir santykiui (pvz., studentui kreipiantis į dėstytoją „Sigitai, kaip Jūs manote“) ar labiau hierarchiniam akademiniam variantui (pvz., studentui kreipiantis į dėstytoją: „dėstytojau, kaip Jūs manote?“).

Vytauto Didžiojo universiteto profesorius dr. Vylius Leonavičius kalbėjo apie pamatinius kreipinių principus ir koks santykis juos vartojant yra sukuriamas. Taip pat konferencijoje įvairūs lektoriai, studentai iš universiteto aplinkos ir išorinių organizacijų atstovai paskaitė pranešimus apie jau laisvoje Lietuvoje vis labiau prigijantį lygiavertį „Vardų” kreipimosi modelį savo aplinkoje, kokias naudas toks „Vardų” kreipimosi modelis teikia bendraujantiems asmenims ir organizacijų kultūrai bei vystymui.

Galiausiai buvo ieškomas kompromisinis kreipimosi variantas universitetinėje aplinkoje tuo atveju, jei bendraujančios pusės nesutaria, kaip į vienas kitą turi kreiptis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA